Bløtkake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn for øyet.
1 porsjon gir 12 stk.
Sjekk også denne: https://www.bakelyst.no/oppskrift/kaker/10-tips-for-perfekt-blotkake/
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Pisk romtempererte egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6–8 minutter. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
TIPS!
For gutenfritt sukkerbrød kan du bytte ut hvetemel med 100 g potetmel og 100 g maisenna eller 200 g glutenfritt hvetemel.
Ha bakepapir i bunnen av en springform, 24 cm i diameter. Smør formen med smør. Strø gjerne på hvetemel eller semulegryn slik at formen dekkes av melet/ grynene. Hell ut det som ikke fester seg. Hell røren i formen i et sikksakkmønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet. Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen. Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg.
Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk. Smak til med romessens, ev. rom om du heller ønsker det.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til de er godt oppløst. Hell gelatinen i en tynn stråle i romkremen under omrøring. Sett romkremen kaldt til den begynner å stivne.
TIPS!
Istedenfor å lage romkremen fra bunnen av, kan den kjøpes ferdig i butikken. Du kan også bruke den i pulverform som skal kokes eller piskes. Du kan ev. røre inn litt pisket krem i den ferdige romkremen.
Del sukkerbrødet i to lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Bland inn biter med jordbær i romkremen og smør kremen utover kaken. Legg på toppen.
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Fordel den smeltede geleen over toppen på kaken, og la kaken stå i kjøleskapet til geleen stivner helt.
Visp fløten stiv med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Pynt med friske bær på toppen. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
ingredienser
Directions
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Pisk romtempererte egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6–8 minutter. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
TIPS!
For gutenfritt sukkerbrød kan du bytte ut hvetemel med 100 g potetmel og 100 g maisenna eller 200 g glutenfritt hvetemel.
Ha bakepapir i bunnen av en springform, 24 cm i diameter. Smør formen med smør. Strø gjerne på hvetemel eller semulegryn slik at formen dekkes av melet/ grynene. Hell ut det som ikke fester seg. Hell røren i formen i et sikksakkmønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet. Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen. Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg.
Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk. Smak til med romessens, ev. rom om du heller ønsker det.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til de er godt oppløst. Hell gelatinen i en tynn stråle i romkremen under omrøring. Sett romkremen kaldt til den begynner å stivne.
TIPS!
Istedenfor å lage romkremen fra bunnen av, kan den kjøpes ferdig i butikken. Du kan også bruke den i pulverform som skal kokes eller piskes. Du kan ev. røre inn litt pisket krem i den ferdige romkremen.
Del sukkerbrødet i to lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Bland inn biter med jordbær i romkremen og smør kremen utover kaken. Legg på toppen.
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Fordel den smeltede geleen over toppen på kaken, og la kaken stå i kjøleskapet til geleen stivner helt.
Visp fløten stiv med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Pynt med friske bær på toppen. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.