Vafler med ny vri!

Vafler er kjempegodt, og egner seg like godt som kos til hverdag og fest.

Nå kan du lage skålformede vafler med Wilfa Topit Waffle Bowl jern, og fylle skålene med alt det gode du måtte ønske. Du kan overraske gjestene dine med en lekker dessert, eller lage røre av maismel og servere dine egne tacoskåler.

Vaffelskåljernet – den nye favoritten for vaffelelskere!

Vaffelskåljernet er en ny vri på alt det gode du liker fra før. Og nå i disse juletider: Hva med denne herlige oppskriften på pepperkakeskål med vaniljeis, bær og karamellsaus?

Pepperkakeskål (10 porsjoner)

Du trenger:

  • vaniljeis
  • karamellsaus
  • vanilje
  • pepperkakedeig
  • ferske bær

 

Pepperkakedeig:

  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1 dl sirup
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stk nellikspiker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts pepper
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts melis
  • 1 ts eggehvite

Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele med sukker, sirup og fløte. Rør godt og ha dette i en bolle med knuste nellikspiker. Ha i ingefær, kanel og pepper før du sikter du inn mel og bakepulver. Dette blandes sammen til en god deig. Stek i jernet.

Fyll pepperkakeskålen med vaniljeis og karamellsaus. En toppet spiseskje pr. pepperkakeskål.

Tips! Deigen bør være myk for å få best mulig resultat.

 

Ny dessertfavoritt

Med en vaffelrøreoppskrift, legger du grunnlaget for ulike dessertvarianter, og kan fylle vaffelskålene med det du ønsker av is, bær, sjokolade, nøtter etc. Her er det et utall av muligheter. Prøv deg frem, og finn ut hva som er familiefavoritten!

Fyll opp vaffelen med is, bær og annet godt!

Vaffelskål med is (3 porsjoner)

Du trenger:

  • vaffelrøre
  • is
  • bær
  • sjokolade

 

Vaffelrøre:

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 3,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ ts kardemomme
  • 125 g smør
  • Slik gjør du:

Pisk egg og sukker godt sammen. Rør inn melk og vann etter hvert. Blant alt det tørre sammen og pisk til du får en klumpfri røre.

La røren svelle i 15 minutter.

Bruk litt smør i vaffeljernskålen og stek vaflene til de er gylne.

Topp vaffelskålene med bær, sjokolade og annet godt!

 

Tips! Om røren er litt tynn, kan du bruke mer mel.