Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Hei skjønne lesere ♥
Her er oppskriften på en deilig bløtkake i hjerteform. Kaken er fylt med vaniljekrem, pisket krem, hjemmelaget bringebærsyltetøy, bananer og sjokolade. Kremen utenpå er laget med kremfløte, melis, vanilje og mascarpone som gir en magisk smak! Jeg dekorerte kake med søte champagnebobler-godteri som jeg kjøpte i USA. Du kan pynte med annet godteri om du vil.
Se video nederst hvordan kake blir laget.
SUKKERBRØD
- 8 EGG
- 325 GRAM SUKKER
- 2 SS. VANN
- 240 GRAM HVETEMEL
- 80 GRAM POTETMEL
- 1 TS VANILLA BEAN PASTE
FYLL
- 400 ML KREMFLØTE
- 100 GRAM MELIS
- ½ PORSJON AV VANILJEKREM
- HJEMMELAGET BRINGEBÆR SYLTETØY
- 1-2 BANANER
- MØRK SJOKOLADE, HAKKET
PYNT
- 1 PORSJON MANUELAS FLUFFY VANILLA FROSTING
- 1-2 DRÅPER ROSA KARAMELLFARGE
- CHAMPAGNE BUBBLES
Slik lager du sukkerbrød
- Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor hjerteform på 20 cm og en liten på 11 cm.
- Pisk egg og sukker i 10 minutter til massen er luftig og fin.
- Skru mikseren ned til lav hastighet og tilsett vannet.
- La mikseren gå i 15 minutter til massen blir seig.
- Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men løft melet veldig forsiktig inn med en slikkepott. Hold bollen litt på skrå. Da beholder du luften i røren.
- Fordel røren i begge formene
- Stekes i cirka 20 -25 minutter, steketiden kommer litt an på ovnen din!
- Avkjøl kaken i formen.
Fyll
- Lag vaniljekrem som du finner her.
- Pisk kremfløte sammen med melis til den er luftig.
- Tilsett halvparten av vaniljekremen og vend det godt sammen.
- Del hvert hjerte i tre lag.
- Bre hjemmelaget bringebærsyltetøy på de to første bunnene, fyll kaken med vaniljekrem, banan og sjokoladebiter. Du kan selvfølgelig fylle den med alt du liker best og bruke bringebær og jordbær i stedet for banan.
- Når kaken er fylt, dekk hele kaken med et tynt lag krem, dekk begge kakene med plastfolie og sett dem kaldt noen timer, eller natten over.
Slik pynter du kaken
- Lag Manuelas fluffy Vanilla frosting som du finner her, tilsett noen dråper rosa farge.
- Dekk hver hjertekake med kremen, bre den godt over hele kaken.
- Plasser den minste hjertekaken på toppen av det andre hjertet.
- Dekorer kantene av hver hjerteform med søte champagne-bubbles eller annet godteri.
- Så er den klar til å serveres!
Varme klemmer fra meg til deg!
Love Manuela