Valnøttkake

 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Tekst og bilder: Manuela Kjeilen  passionforbaking.com/no

Her er oppskriften på klassisk valnøttkake som består av 3 luftige lag med sukkerbunn.

Den er fylt med en herlig fløtekrem som er rørt inn med finhakkede valnøtter, og en herlig frisk bringebærkrem som er laget avhjemmelaget rørt bringebærsyltetøy blandet inn i fløtekrem.

Kaken er dekket med rosa marsipanlokk og litt sjokoladepynt på toppen.
Dette er en ekte festkake!
Vil du ha den klassiske varianten av valnøttkake med kun valnøttkrem, bare erstatt bringebærkrem med enda en porsjon av valnøttkrem, og bruk naturfarget marsipan istedet for rosa marsipan.

 

Nydelig Valnøttkake

KAKEBUNN

  • Grunnoppskrift sukkerbrød, springform 24cm, du finner oppskriften → her

Rørt Bringebærsyltetøy

  • 250 gram bringebær
  • 1 ts. sitronskall, kan sløyfes
  • 1 -2 ss.sitronsaft, nypresset
  • 50 gram sukker

Fyll

Valnøttkrem

  • 2,5 dl kremfløte
  • 40 gram melis, valgfritt
  • 1 ts. ekte vanilje, valgfritt
  • 100 gram finhakkede valnøtter

Bringebærkrem

  • 2,5 dl kremfløte
  • 40 gram melis, valgfritt
  • 1 ts. ekte vanilje, valgfritt
  • 2 dl rørt bringebærsyltetøy, se oppskrift øverst↑

Fyll

  • 100 gram mørk sjokolade, hakket

Topping

  • 1 dl kremfløte, pisket til en stiv krem.

Pynt

  • 700- 800 gram marsipan
  • koke sjokolade, smeltet for pynt, valgfritt
  • Sjokoladeknapper, hent oppskrift → her

Slik lagerdu sukkerbrød

  • Lag grunnoppskriften til sukkerbrød, i en springform på 24cm, du finner oppskriften → her.
  • Avkjøl helt, ta ut av formen og fjern bakepapiret.
  • Etter at kakebunnen er avkjølt, deler du den i tre like store deler, gjør slik: Legg hånden på toppen av kakebunnen og vri på kakebunnen, samtidig som du skjærer inn mot midten, bruk en skarp kniv, gjerne en sagekniv med tagger.

Bringebærsyltetøy

  • Ha alle ingrediensene i en bolle og rør forsiktig til syltetøyet ditt har ønsket konsistens.
  • Smak til med sukker og mer presset sitronsaft og sitronskall.

Valnøttkrem

  • Pisk kremfløten og melis til stiv krem, vend inn finhakkede valnøtter.

Bringebærkrem

  • Pisk kremfløten og melis til stiv krem, vend inn rørt bringebærsyltetøy

Slik setter du sammen kaken

  • Ha noen spisekjeer med rørt bringebærsyltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig.
  • Legg  på valnøttkrem, stryk det jevn med en spatula.
  • Legg på den andre delen av kakebunnen.
  • Bre over bringebærkrem, stryk det jevn med en spatula.
  • Dryss over hakket mørk sjokolade, legg på den siste kakebunnen.
  • Sett kaken kaldt i 30 minutter, pakk den gjerne inn i plast eller bruk en justerbar kakering.
  • Pisk 1 dl kremfløte til en stiv krem, ta kaken ut av kjøleskapet.
  • Stryk kremen rundt kaken slik at det er helt dekket.
  • Kna sammen marsipanen så du får en rund kule uten skjøte, evt. bruk rosa pastafarge om du vil ha en rosa marsipan.
  • Bruk melis over og under og snu marsipanflaket ofte så det ikke sitter fast.
  • Kjevle marsipanen så jevn du kan, marsipanflaket burde være dobbelt så stor som kaken og ikke for tykt, ca.3mm
  • Rull marsipanen på et kjevle og legg den over kaken, eller bare løft den over med hendene.
  • Ved å dra i marsipanen med den ene hånden og dytte marsipanen godt inntil kanten med den andre unngår du folder, klem godt til.
  • Bruk en kniv og skjær rundt kanten, fjern øverflødig marsipan.
  • Ha litt smeltet sjokolade i en sprøytepose, klipp et lite hull og pynt toppen av kaken rask for sjokolade stivne.
  • Pynt evt. med sjokoladeknapper, se →her.
  • Legg evt. et fint bånd rundt kaken.
  • Nyt.


Klem fra meg, Love Manuela

 

 

STEG FOR STEG BILDE; SE VIDEO ØVERST FOR FREMGANGSMÅTE.↑

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker