Vaniljeformkake

Dette innlegget er skrevet av Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Vaniljeformkake
FOTO: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Dagens fristelse er en deilig vaniljeformkake, den er så saftig og god.

Vaniljeformkake

  • 270 g hvetemel
  • 15 g maisenna
  • ¼ ts salt
  • 450 g sukker
  • 225 g usaltet smør, romtemperert
  • 7 store egg, romtempererte
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 240 ml kremfløte, romtemperert
  • melis til å drysse over til slutt (valgfritt)

Forvarm stekeovnen til 180°C.

Bruk den formen du liker best, jeg bruker en typisk formkakeform. Smør den godt med smør og dryss litt mel. Sett den til side så lenge.

Sikt sammen mel, maisenna og salt minst 4 ganger.

Miks smør og sukker godt sammen i en mikserbolle til det er helt fluffy.

Tilsett så ett egg om gangen, og miks minst 30 sekunder mellom hvert egg.

Tilsett så vaniljeekstrakten.

Tilsett halvparten av melblandingen og kremfløten og miks videre.

Tilsett så resten av melblandingen og miks det på middels hastighet i 5 minutter slik at du får en fantastisk fin røre.

Hell røren i formen, sett den på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 1 time.

Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en pinne inn i midten av kaken, hvis den er tørr når du tar den ut så er kaken ferdig.

E95A8458

La kaken hvile i 20 minutter før du snur den opp ned.

Håper du ble fristet.

Ha en toppen dag videre alle sammen.

Love, Manuela