Vegansk oreokake med peanøttsmør

Dette blogginnlegget er skrevet av Marie H. Roald fra Thevanillamonologues.blogg.no

Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no
Foto: Marie H. Roald/Thevanillamonologues.blogg.no

Jeg har en veldig god og mektig konfekt-terte til dere! Denne passer perfekt til helgen, enten du er hjemme eller på hytta. Den kan nemlig oppbevares i fryseren til den skal spises, og den krever hverken steking eller koking!

Dette fyllet, altså! Det er som peanøttversjonen av sjokoladetrøfler. Fyldig, kremete og fast på samme tid. Med et hint av vanilje og salt.

Denne gangen har jeg gjort en liten twist, jeg har brukt Oreos til bunnen, og toppet det hele med pisket krem og enda mer Oreos. Har du lyst å gjøre den ekstra intens kan du smelte litt sjokolade og ringle over toppen av paien, peanøttsmør og sjokolade er rett og slett bare laget for hverandre. Du kan også pudre litt melis på toppen, det har jeg gjort her. Kjempegodt!

Jeg syns det ble skikkelig godt med de mørke Oreokjeksene opp mot det mektige fyllet, og bunnen holdt seg utrolig bra uten å smuldre da jeg skar i den!

Du trenger forresten ikke å lage denne terten vegansk om du ikke vil det, bare bruk animalske versjoner av ingrediensene og følg oppskriften på samme måte. Bruk det du har, og det du er komfortabel med!

Lykke til!