Verdens beste

Verdens beste

Oppskriften passer til en stor langpanne.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kakebunn:

150 g

sukker

150 g

Smør/margarin

150 g

hvetemel

4 ss

melk

Marengs:

5 stk

Eggehviter

200 g

sukker

Hakkede mandler

Fyll:

1 pk

Romfyll/vaniljekrem

2.5 dl

kremfløte

Slik gjør du det:

Rør sukker og smør lett og luftig. Tilsett eggeplommer, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen i et jevnt lag utover.
Pisk eggehviten til stivt skum med sukker og bre marengsen over deigen i langpannen. Dryss over hakkede mandler.
Sett kaken i ovn på nederste rille og stek ved 180 C.
Når marengstoppen er gyllen, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl kaken i langpannen. Lag romfyllet som angitt på pakken og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del langpannekaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen i et jevnt, tykt lag i mellom.