Pizzaflette med pepperoni

En lekker måte å servere pizza på! Spis den alene med en grønn salat til, eller ha den som tilbehør til supper og gryteretter.

ForfatterNadin Martinuzzi/SentralenFotoNadin Martinuzzi/Sentralen

KategoriVanskelighetsgradMiddels

Mengde1 Porsjon
Steketid30 minutter

1 porsjon gir 2 pizzafletter.

Bunn:
 500 g hvetemel + ekstra mel til utbaking
 1 ts salt
 15 g fersk gjær, ev. 1 ts tørrgjær
 4 dl lunkent vann
Tomatsaus:
 1 hvitløksfedd
 1 dl frisk basilikum
 1 ss olivenolje
 400 g hermetiske plommetomater
 salt og pepper
Fyll:
 200 g pepperoni
 1 dl frisk basilikum
 300 g revet ost, gjerne litt forskjellige guloster
 50 g pesto

Bunn:
1

Kjør mel, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok til den er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Deigen skal være litt løs, men tilsett ev. litt mer mel om nødvendig.

2

La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1½–2 timer.

3

Ha deigen ut på et melet bord, og form som ønsket.

Tomatsaus:
4

Finsnitt hvitløk og grovhakk basilikum.

5

Varm olje i en stekepanne, tilsett hvitløk og fres i ca. 30 sekunder til den har fått litt farge. Tilsett hakket basilikum, plommetomater og litt salt og pepper.

6

La sausen småkoke i ca. 20 minutter under omrøring. Brekk gjerne opp tomatkjøttet med en tresleiv. Smak til med salt og pepper.

TIPS!
For en friskere og råere tomatsmak kan du redusere koketiden til 5 minutter.

7

Kjør sausen glatt med stavmikser hvis du vil ha en glatt saus.

Fyll:
8

Forvarm ovnen til 180 grader.

9

Del opp pizzadeigen i 2 emner. Kjevle ut hver del til et rektangel på ca. 20x30 cm, og ha på tomatsaus.

10

Kutt pepperoni i små biter, og dryss over med revet ost og basilikum.

11

Rull sammen deigen, og løft over på et stekebrett med bakepapir. Skjær deigpølsen i to på langs, men stopp rett før du kommer til den ene enden. Tvinn de to delene over hverandre til en flettet form. Dryss gjerne over mer ost før steking.

12

Stekes i ovnen i ca. 30 minutter.

TIPS!
Server gjern med pesto.

ingredienser

Bunn:
 500 g hvetemel + ekstra mel til utbaking
 1 ts salt
 15 g fersk gjær, ev. 1 ts tørrgjær
 4 dl lunkent vann
Tomatsaus:
 1 hvitløksfedd
 1 dl frisk basilikum
 1 ss olivenolje
 400 g hermetiske plommetomater
 salt og pepper
Fyll:
 200 g pepperoni
 1 dl frisk basilikum
 300 g revet ost, gjerne litt forskjellige guloster
 50 g pesto

Directions

Bunn:
1

Kjør mel, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok til den er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Deigen skal være litt løs, men tilsett ev. litt mer mel om nødvendig.

2

La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1½–2 timer.

3

Ha deigen ut på et melet bord, og form som ønsket.

Tomatsaus:
4

Finsnitt hvitløk og grovhakk basilikum.

5

Varm olje i en stekepanne, tilsett hvitløk og fres i ca. 30 sekunder til den har fått litt farge. Tilsett hakket basilikum, plommetomater og litt salt og pepper.

6

La sausen småkoke i ca. 20 minutter under omrøring. Brekk gjerne opp tomatkjøttet med en tresleiv. Smak til med salt og pepper.

TIPS!
For en friskere og råere tomatsmak kan du redusere koketiden til 5 minutter.

7

Kjør sausen glatt med stavmikser hvis du vil ha en glatt saus.

Fyll:
8

Forvarm ovnen til 180 grader.

9

Del opp pizzadeigen i 2 emner. Kjevle ut hver del til et rektangel på ca. 20x30 cm, og ha på tomatsaus.

10

Kutt pepperoni i små biter, og dryss over med revet ost og basilikum.

11

Rull sammen deigen, og løft over på et stekebrett med bakepapir. Skjær deigpølsen i to på langs, men stopp rett før du kommer til den ene enden. Tvinn de to delene over hverandre til en flettet form. Dryss gjerne over mer ost før steking.

12

Stekes i ovnen i ca. 30 minutter.

TIPS!
Server gjern med pesto.

Pizzaflette med pepperoni