
De minner om bitte små hamburgere i forskjellige farger, noen ganske så knall – som skapt til å friste barn og skremme voksne.
Men så snart du våger er det gjort: Du er hekta. Så hekta at inntaket av makroner lett kan gjøre flis til matrone. Bare eeeen til, eeen til…
Hvorfor er det så godt? Det må nok være den deilige kombinasjonen av sprøtt utenpå og myk krem med smak inni.
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han reklamerer for at Pascal baker etter «hemmelige oppskrifter», er han likevel villig til å avsløre oppskriften på makronene sine.
Fargene på makronene lages med konditorfarge, det er fyllet som varierer. Basisen er smørkrem som jeg blander med ferdige smaksessenser fra flaske. Men det går an å trikse og mikse med selvkomponerte smaker på kjøkkenet.
Makroner er veldig populært i Frankrike. Det finnes butikker der omtrent hele disken er forbeholdt disse småkakene, med opptil 30-40 forskjellige smaker. Og det er billig, så billig at folk kjøper det fremfor sjokolade, forteller Damien.