Hjemmeseier med fotballmuffins!

Fotballsesongen er godt i gang igjen og for mange små er fotball hovedinteressen. Disse tema-muffinsene passer like godt til bursdagsfesten som til en overraskelse til hele laget etter kampen.

Fotballmuffins
Muffins er enkelt å lage, og med Dr. Oetker footballkit til å pynte med treffer du garantert barna på hjemmebane!
INGREDIENSER:
Muffins
125 g mykt smør
125 g brunt sukker
1 ts Dr. Oetker ekte vaniljesukker
2 egg, store
150 g hvetemel
25 g kakaopulver
2 ts Dr. Oetker bakepulver

Vaniljesmørkrem
250 g melis
125 g usaltet smør
30 ml melk
1 ss Dr. Oetker vanilla paste
Dr. Oetker grønn konditorfarge

Dekorasjon
Dr. Oetker footballkit

SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 180°C. Visp smør, sukker og vaniljesukker mykt og kremet. Pisk i eggene. Ta bollen av mikseren og sikt i mel, kakaopulver og bakepulver.
Vend det forsiktig inn til røren er jevn. Fordel røren i 10 muffinsformer slik at de er litt over halvfulle. Stekes i ca. 15 min. Muffinsene må avkjøles helt, før dekorering.

Tilberedning vaniljesmørkrem
Lag smørkrem ved å vispe smøret til det er mykt og kremete i konsistensen, ca. 2-3 min. Tilsett deretter melis (la noe være igjen for justering), melk og vanilla paste til en lett og luftig konsistens. Hvis nødvendig, tilsett gradvis melis som fortsatt er igjen slik at konsistensen blir som ønsket.

Dekorasjon
Smør krem på muffinsene og dypp dem i det «grønne gresset». Legg en fotball på muffinsen og bruk skriften til å lage linjer som del av fotballbane. Hvis ønskelig kan sukkerfondant farget blå, kjevles og stikkes ut til små sirkler som illustrerer himmelen.

Les her for flere supre baketips for store og små: