Lag lekre marsipanroser og -blader

Dette innlegget er skrevet av Kristin Jøtun fra Husmorlykke.

NU kakepynting #9 2016
Foto: Kim Holte

Du trenger:

  • Marsipan
  • Mel til kjevling
  • En liten utstikker, eventuelt kan du bruke et lite glass med liten åpning

Tips! Det er lurt å farge marsipanen en til to dager før du skal bruke den. Farges den samme dag, blir den klissete og vanskelig å bruke.

Roser og blader

Steg 1:

Trill en liten kule som igjen formes til en dråpe. Kjevle ut marsipanen med litt hvetemel og bruk en liten utstikker, gjerne formet som en blomst. Ta bort formen. Glatt ut og gjør rosebladene tynne i kantene med en plastskje. Rull bladene rundt dråpen du har laget tidligere.

Steg 2:

Fortsett med å legge på «rosebladene» til du har fått ønsket størrelse på rosen.

Steg 3:

Legg på et nytt lag med blomsterformen utstikk, og fortsett med å legge på «rosebladene» til du har fått ønsket størrelse på rosen.

Steg 4:

Til slutt stryker og bøyer du bladene forsiktig ut med fingertuppene, slik at rosen får et «nyutsprunget» preg.

Tips! Blader kan du lage ved å skjære ut pene blader fra kjevlet marsipan. En baketrinse gir en riftet kant. Lag årer med en kniv.

Artikkelen er hentet fra Norsk Ukeblad nr. 9/16.