Sjokolademakroner med sjokoladefyll

Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Det er absolutt helt umulig å ikke elske makroner! Smaken, konsistensen og følelsen av luksus når du tar det første lille bittet og raskt oppdager at her er det bare å ta et nytt og større bitt med en eneste gang. Ja, for meg er det fullstendig døfødt å bare skulle nøye seg med én. Ingen sjans i havet!

Dette franske bakverket, basert på mandelmarengs, kjennetegnes av to små runde kaker som blir presset sammen med et fyll i midten. Om det er helt stuerent eller ikke vet jeg ikke, men jeg bruker gjerne både hasselnøtter, valnøtter og pistasjnøtter i marengsen min også. Alt ettersom hvilke smaker og teksturer jeg ønsker på det ferdige resultatet. I denne oppskriften bruker jeg mandler som jeg skålder før jeg maler dem og blander inn i marengsen.

Har du lyst til å imponere gjestene i sommer, kan du gå for den luksuriøse varianten med vaniljemakroner og limekrem. Fremdeles på den litt utfordrende dessertsiden, må jeg også nevne île Flottante, som er en klassisk frans dessert hvor marengsegg flyter rundt på vaniljesaus. Det smaker fantastisk, hvor underlig det enn høres ut!

Heldigvis er det fullt mulig å imponere både seg selv og gjestene uten at det skal være veldig inviklet også! Da er det perfekt å lage en pavlova! Du vet denne store marengskaken som kan pynktes med bær, is, krem og sitronkrem.

Blir du først hekta på makronlagingen, kan du gjerne lage dem med mange forskjellige farger, smaker og fyll.