3 Layered Chocolate & Caramel Cake

Dette blogginnlegget er skrevet ab Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

PicMonkey Collage
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Hei alle sammen, i dag vil jeg gi dere oppskriften på en av mine favorittsjokoladekaker:

En trelags sjokoladekake dekket med en silkemyk karamellfrosting …

Her kommer oppskriften.

E95A4860
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Sjokoladekake (grunnoppskrift)

  • 250 ml sterk kaffe
  • 85 g kakaopulver
  • 140 ml rømme
  • 335 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • ½ ts salt
  • 285 g usaltet smør
  • 340 g sukker
  • 200 g brunt sukker
  • 4 middels store egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 porsjon silky caramel frosting (oppskrift lenger ned på siden)

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

Spray tre like store former med matfett, legg bakepapir i bunnen og spray igjen.

Jeg bruker runde former med en diameter på 20 cm, men du kan også bruke en 28 eller 32 cm form. Da må du dele kaken i tre deler etter steking.

Lag sterk kaffe og bland den godt sammen med kakao og rømme i en bolle. Sett bollen til side inntil videre.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt minst 2–3 ganger.

Miks smøret i en mikserbolle i ca. 7 minutter, til det blir helt fluffy og nesten hvitt på farge.

Tilsett så sukker og brunt sukker, og miks det videre i noen minutter til. Tilsett så ett egg om gangen, og til slutt vaniljeekstrakten.

Tilsett mel/kakao-blandingen og kaffeblandingen i to omganger.

Fordel røren i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter.

Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en trepinne i den. Hvis pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå noen minutter til.

Avkjøl kakebunnene etter steking.

E95A7862
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Jeg dekker kaken med en deilig karamellfrosting …

E95A3546
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Først må du lage en enkel karamellsaus:

  • 225 g sukker
  • 65 ml vann
  • 250 ml kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Evt. en klype salt

Hell sukker og vann og evt. salt i en liten kjele, sett det på middels varme og rør i det til du ser at sukkeret er oppløst.

Skru så opp varmen til det høyeste, nå skal man ikke røre i den mer.

Når du ser at sukker vann har fått en fin karamellfarge, ta den av komfyren og hell forsiktig i vanilje og kremfløte.

La det bruse opp og ikke rør i den for du ser at det ikke bruser opp lengre, sett det tilbake på komfyren og bare bland det godt sammen i ca. 1 minutt.

Caramel frosting

  • 450 g mørk sjokolade
  • 450 g usaltet smør
  • karamellsaus

Ha sjokoladen i en mikserbolle og hell over den varme karamellen. Miks dette sammen til blandingen avkjøles.

E95A3258
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Tilsett så litt og litt smør og bland dette godt sammen.

E95A3295
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Det er ferdig når du har en slikemyk frosting slik du ser på bildet.

Om det skulle hende at du har hatt i smør når sjokoladen fortsatt er varm, bare sett mikserbollen i kjøleskapet en stund og bland det sammen igjen – så blir det bra.

E95A3525
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Bre en fjerdedel av frostingen over hver av de to første bunnene, og resten rundt og oppå kaken.

Med en skje lages en sirkler på toppen av kaken, det gjør du lettest ved å sette kaken på et snurrebrett. Hold en skje i midten av kaken og snu brettet rundt mens du skyver skjeen utover slik at sirklene blir større og større. Når skjeen nærmer seg kanten løfter du vekk skjeen.

43
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

«Freshly Baked»… Dette smaker bare sååå godt!

345
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Håper du ble fristet.

654
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Ønsker dere alle en fantastisk dag, ta vare på hverandre.

Varme klemmer fra meg til deg.

E95A4506
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking