
Hei på dere, håper dere har det bra.
Jeg har laget mange kaker på bloggen og har spist mange kaker i mitt liv. Men når folk spør hva min favorittkake er, er det denne iskremkaken kake med mandelbunn og deilig Daim-iskrem med litt kaffesmak, som kommer først i tankene mine.
Helt siden barndommen har denne kaken alltid vært en favoritt. Jeg går aldri lei! Her hjemme er det også den kaken som jeg alltid blir spurt om å lage til bursdager og andre spesielle dager.
Her er oppskriften og fremgangsmåten, enjoy!

Mandelbunn:
- 375 g malte mandler
- 6 eggehviter
- 200 g melis
- 1/4 ts. cream of tartar eller 1 ts. sitronsaft
- 1 ts. vaniljeekstrakt
Sett oven på 175 ˚C.
Pisk eggehviter sammen med cream of tartar, i ett minutt på middels hastighet. Tilsett så melis litt om gangen.
Pisk til det blir en fin marengs, tilsett 1 ts. vaniljeekstrakt.

Vend malte mandler inn i marengsrøren.

Dette er så godt.

Hell det i en 28 cm stor rund form og stek i ca 25-30 minutter.
La kaken hvile og bli helt avkjølt før du heller iskrem i den.

Daim Iskrem
- 4 eggeplommer
- 2 egg
- 250 g melis
- 1 ts. sterk kaffe
- 1 ts. vaniljeekstrakt
- 5 dl pisket kremfløte
- 150-200 g Daim
Begynn med å finmale Daim-godteri, Daim godteri kan kjøpes på Ikea.

Pisk eggeplommer og egg sammen med melis, kaffe og vanilje til det er blir en fin eggedosis.
Vend i pisket kremfløte med en slikkepott.
Hell i Daim-godteri, men hold litt til siden for toppen.
Vend det forsiktig i.

Hell det over bunnen i formen.

Strø over knust Daim.

Sett den i fryseren i minst 5-8 timer eller over natten.
Like for servering ta den ut av formen, jeg har en som har en løs bunn, setter den bare på en kopp og trekker formen nedover.

Har jeg sagt dette er min favorittiskrem?
Håper det blir din også.

Nå skal jeg kose meg. Ha en topp dag videre, alle sammen!

Varme klemmer fra meg til alle dere.
