Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Almond roca
250 g mandler i skiver
450 g saltet smør
560 g sukker
1 vaniljestang, frø
1 ts havsalt (til toppen)
250 g mørke sjokoladeknapper
Smør et bakebrett med matfett, spre et lag med mandler i skiver utover bunnen og sett det til side. Hold av cirka halvparten av mandlene – de skal drysses over toppen til slutt).
Hell sukker, smør og vanilje i en kjele. Sett platen på middels varme og finn fram en slikkepott eller en tresleiv.
Så gjelder det bare å røre og røre. Dette er superviktig! Rør til temperaturen blir 150°C.
Hell det over mandlene og spre alt utover. Dryss sjokoladeknappene over den varme karamellen med en gang. De smelter fort!
Fordel sjokoladen over hele karamellen ved hjelp av en slikkepott. Dryss litt havsalt på toppen sammen med resten av mandlene. La alt stå i kjøleskapet i cirka 2 timer.
For å få mange biter, slå den stive platen mot kjøkkenbenken.
Det er best å oppbevare den i en tett boks.
Håper dere ble fristet!