Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

Hei alle dere.
I dag vil jeg friste dere med noe riktig godt, nemlig Banoffee meringue pie.
Denne oppskriften er bare helt fantastisk god, og består av marengsbunn, karamell, bananer, vaniljekrem, kremfløte, salte peanøtter og sjokolade … Kan ikke nekte for at dette er en kaloribombe, men noen ganger er det bare så verdt hver eneste kalori.

Banoffee meringue pie
Marengsbunn:
* 4 eggehviter
* 200 g sukker
Fyllet:
* 1 porsjon vaniljekrem
* 4-5 dl kremfløte, pisket
* 50 g salte peanøtter
* 1 porsjon karamellsaus
* 20-30 g revet sjokolade
* 2 bananer
Bunnen: Ha eggehvitene i en mikserbolle, pisk godt og lenge. Sukkeret tilsettes litt og litt, pisk til du får en seig marengsmasse.

Dekk et stekebrett med bakepapir og bre marengsmassen utover brettet.

Stek det hele på 140 ˚C i 2 timer.
Avkjøl bunnen mens du lager karamellsaus, oppskriften finner du her. Lag den mer flytende varianten, dvs. med ekstra kremfløte.
Ringle over avkjølt flytende karamell.

Legg så bananer i skiver oppå karamellen.

Bre hjemmelaget vaniljekrem over bananene, oppskriften finner du her.

Du kan bruke kjøpt vaniljekrem, men jeg synes det er ekstra godt med hjemmelaget krem med ekte vanilje.

Fordel pisket kremfløte over vaniljekremen.

Dryss salte peanøtter over det hele.


Du kan også evt. drysse over litt revet sjokolade.

Sett det hele kaldt i en time eller to. For enda litt «extra pleasure» kan du ringle over avkjølt flytende karamellsaus like før servering …

Håper dere ble fristet.
Ønsker dere en fantastisk dag videre.
Varme klemmer fra meg til deg.
