Banoffee meringue pie

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

banana off pie
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hei alle dere.

I dag vil jeg friste dere med noe riktig godt, nemlig Banoffee meringue pie.

Denne oppskriften er bare helt fantastisk god, og består av marengsbunn, karamell, bananer, vaniljekrem, kremfløte, salte peanøtter og sjokolade … Kan ikke nekte for at dette er en kaloribombe, men noen ganger er det bare så verdt hver eneste kalori.

5B7C1262
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Banoffee meringue pie

Marengsbunn:

* 4 eggehviter

* 200 g sukker

Fyllet:

* 1 porsjon vaniljekrem

* 4-5 dl kremfløte, pisket

* 50 g salte peanøtter

* 1 porsjon karamellsaus

* 20-30 g revet sjokolade

* 2 bananer

Bunnen: Ha eggehvitene i en mikserbolle, pisk godt og lenge. Sukkeret tilsettes litt og litt, pisk til du får en seig marengsmasse.

E95A2753
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Dekk et stekebrett med bakepapir og bre marengsmassen utover brettet.

5B7C0845
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Stek det hele på 140 ˚C i 2 timer.

Avkjøl bunnen mens du lager karamellsaus, oppskriften finner du her. Lag den mer flytende varianten, dvs. med ekstra kremfløte.

Ringle over avkjølt flytende karamell.

5B7C1127
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Legg så bananer i skiver oppå karamellen.

5B7C1170
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bre hjemmelaget vaniljekrem over bananene, oppskriften finner du her.

5B7C1190
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Du kan bruke kjøpt vaniljekrem, men jeg synes det er ekstra godt med hjemmelaget krem med ekte vanilje.

5B7C1217
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Fordel pisket kremfløte over vaniljekremen.

5B7C1224
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Dryss salte peanøtter over det hele.

5B7C1254
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
5B7C1262
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Du kan også evt. drysse over litt revet sjokolade.

5B7C1286
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sett det hele kaldt i en time eller to. For enda litt «extra pleasure» kan du ringle over avkjølt flytende karamellsaus like før servering …

5B7C1292
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Håper dere ble fristet.

Ønsker dere en fantastisk dag videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

5B7C1296
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com