Brownies med hvit sjokolade og pistasjnøtter

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Brownies kan varieres i det uendelige, og det er gøy å eksperimentere!

I denne deilige utgaven av Brownies har jeg kombinert mørk sjokolade med biter hvit sjokolade og hakkede pistasjnøtter. Det gir nydelig smak og fint utseende!

Oppskriften er til liten langpanne.

Ingredienser:

225 g smør
150 g kokesjokolade
1,5 dl sukker
4 store egg
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
50 g pistasjnøtter
100 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en mellomstor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk inn sukker og eggene, ett om gangen. Rør kraftig med stålvisp, så deigen blir blank og glatt. Bland i bakepulver og hvetemel. Vend til slutt i hakkede pistasjnøtter og hvit sjokolade (spar litt til å drysse på toppen av kaken).

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20×30 cm). Dryss over resten av de hakkede pistasjnøttene og hvite sjokoladen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten. Avkjøl kaken helt i formen og gjerne et par timer eller over natten i kjøleskapet. Løft kaken ut av formen og del den opp i firkanter.


Tips:

For å få den rette konsistensen er det viktig at kaken ikke steker for lenge for da blir den tørr, men akkurat lenge nok til at den er gjennomstekt. Kaken blir fastere når den avkjøles.

Kaken er super å fryse!