Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen!
Jeg en kjempekoselig email fra en av mine lesere som studerer i Australia og som snart reiser hjem, men som har blitt hektet på den populære australske «caramel slice».
Jeg har siden tenårene hatt en brevveninne i Australia, og jeg mailet henne for å spørre om hun hadde en oppskrift på disse siden jeg aldri har laget dem selv før. Fikk denne oppskriften som hun hadde funnet i en bakebok fra Donna Hay, så regner med at det er dette min leser skrev til meg om!
Bunn
125 g mel
50 g kokos
100 g brunt sukker
125 g smeltet smør
Fremgangsmåte
Bland mel, kokos, brunt sukker og smeltet smør godt sammen.
Press det hele i en 20 x 30 cm bakeform som er dekket med bakepapir.
Stek det hele på 180 grader i cirka 15-18 minutter.
Karamell
80 ml lys sirup
125 g smeltet smør
2 x 400 g (to bokser) søt kondensert melk
Fremgangsmåte
Åpne to bokser med søt kondensert melk, ikke bruk Vikingmelk her.
Denne søte kondenserte melken er tyktflytende og gulaktig i fargen, og kan kjøpes på utvalgte steder. Merket kan variere, men Meny selger disse fra Nestlé.
Hell alt over i en kjele sammen med smeltet smør og lys sirup.
Rør det godt sammen over middels varme i cirka 7 minutter.
Etter 7 minutter, hell karamellen over bunnen.
Stek det i ytterligere 20 minutter, eller til du ser den er gyllen og karamellfargen kommer fram.
Ferdig!
La den avkjøles, oppbevares så i kjøleskapet til den er helt kald.
Sjokoladetopping
185 g mørk sjokolade
3 ss vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
Smelt sjokolade og olje sammen over vannbad, la den avkjøles litt.
Hell den så over den avkjølte karamellbunnen.
Sett i kjøleskapet til sjokoladen er helt fast.
Skjær så i passende biter og nyt!
Det var det hele. Håper dere ble fristet til å teste denne populære snacksen fra Australia. De er ganske så søte, så en liten bit rekker langt!
Varme klemmer fra meg til deg.