Chili- og sjokoladekake

FOTO: Clotilde Dusoulier
FOTO: Clotilde Dusoulier

En lørdag kveld var vi hos våre venner Alisa og Jean-Yves på middag. Denne gangen hadde Alisa foreslått å lage maten rundt et tema: Nå måtte det bli slutt på å bare lage noen tilfeldige favoritter! Og ettersom hun (og jeg, og egentlig alle andre) led av en voldsom hunger etter meksikansk mat siden hun flyttet til Paris var det opplagt at tema ble Mexico, formidlet via en e-post med fargesprakende bokstaver.

Som alltid lekte jeg meg med flere ideer og ventet til siste stund med å bestemme hva jeg skulle lage. Jeg spurte Alisa hva de andre skulle ha med seg og hun sa at forretter og hovedretter var på plass, så dessert ville være perfekt. De dessertene som serveres på meksikanske restauranter i California har jeg aldri vært noen fan av (og enda mindre de man finner i Paris, hvor meksikanske restauranter stort sett er en fornærmelse mot meksikansk cuisine). Derfor bestemte jeg meg for å gjøre min egen tvist på meksikansk dessert.

Så, meksikansk dessert… Plutselig ble jeg slått av et øyeblikks inspirasjon: sjokolade og chili er begge deler veldig meksikanske, ikke sant? Hva med å ha chili i en nydelig sjokoladekake? Og siden dette er en mektig kake og de fine silikonformene mine trygler om å bli brukt, der de står på sine knøttsmå ben i kjøkkenskapet – hvorfor ikke lage minisjokoladebiter med chili?

Så etter en meksikansk matbonanza med margarithas, tre typer salsa, guacamole, tortilla chips, to typer enchilada, kyllingsaus, krydrede reker, squash- og maissalat, kaktussalat, bønner (åh! som jeg savnet dere, karer) kom dessertene på bordet. En herlig limepai, nydelige crepes med pekannøtter og hjemmelaget dulce de leche og til slutt en bolle med mine sjokoladebiter med chili.

De små bitene er som en jublende smakstur på en berg- og dalbane. Du plukker opp en, kikker nærmere på den fordi du har blitt fortalt at det er chili i den, men den ser harmløs ut, så du putter den i munnen. Først, alt du merker er saftigheten og intensiteten, men den litt sprø toppen. Og så, som en ettertanke, akkurat i det du begynner å tenke, hm…, hvor ble det av den chilien?, så kommer den og en varm miniatyrbølge skylder innover munnen. Så, når smaksløkene får summet seg, må du bare le av det lille kryddertrikset munnen din ble utsatt for og du får lyst på en ny runde.