Chocolate chip cookies dessert

Foto og tekst av Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no

Disse chocolate chip cookies har jeg stekt i små ramekiner, sånne små skåler man bruker til crème brûlée. De er perfekte til dessert, eller når du har lyst på noe godt på kvelden. Litt vaniljeiskrem på toppen rett etter steking, å hjelpes så godt!

Deigen kan du forberede på forhånd og ha i kjøleskapet noen dager godt pakket inn i plast.
Fordel deigen i små skåler, og sett dem inn i ovnen 9-11 minutter. Når de kommer ut av ovnen, la dem avkjøle noen minutter, og legg en kule med vaniljeis på toppen.

 

Chocolate chip cookies – ingredienser (25 -30 mini-ramekiner)

230 gram smør
170 gram hvitt sukker
150 gram brunt sukker
2 store egg, kalde
1 eggeplomme, kald
2 ts vaniljesukker
330 gram hvetemel
1 ts natron
1 ts salt
275 gram mørk sjokolade, grovhakket

Hjemmelaget vaniljeiskrem – ingredienser

5 dl kremfløte
300 g kondensert melk, søt
2 ts vaniljeekstrakt

Chocolate chip cookies – fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 190 °C. Ha den på varmluft.

Ta smør ut av kjøleskapet 10 minutter for du skal lage disse kjeksene. Del opp i terninger.

Ha smør, sukker, brunt sukker, og vanilje i en kjøkkenmaskin og miks sammen til det er luftig. Bruk K-spade.

Ta de kalde eggene ut av kjøleskapet og tilsett ett og ett egg (og eggeplomme) om gangen. Miks godt mellom hvert egg.

Sikt sammen mel, natron, salt, og hell oppi kjøkkenmaskinen sammen med sjokoladen.

Ha mikseren på lav hastighet og miks det godt sammen.

Bruk en iskremskje for å fordele deigen i små ramekiner.

Stekes på på midterste rille på 190 °C i varmluft i ca. 9–11 minutter.

Avkjøl på en rist. Du kan eventuelt ha litt hakket sjokolade på toppen til slutt.

Ha en kule hjemmelaget vaniljeiskrem på toppen.

Hjemmelaget vaniljeiskrem – fremgangsmåte:

For å gjøre det litt enklere, kan du kjøpe ferdig vaniljeiskrem, men denne hjemmelagede varianten er veldig kjapp å hive i hop, og du trenger ikke ismaskin.

Pisk fløte luftig.

Bland i vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.

Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem. Du kan tilsette smaker eller beholde den slik den er.

Ha kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og sett i fryseren i minst 5 timer eller helst over natten.

Tips:

Pass på når du handler inn søt kondensert melk at du ikke kjøper vikingmelk.

Søt kondensert melk kan kjøpes i de fleste store matvarebutikkene i Norge. Den er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen.

1 hermetikkboks inneholder ca. 300 g søtet kondensert melk.

Bilder – steg for steg