Skyer av marengs og sjokolade

christmas Chocolate Meringues clouds

Hei alle dere,

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Marengs med sjokolade – chocolate meringue clouds – er en av godsakene jeg alltid har på julebordet mitt, og alle elsker dem.

Noen liker å knuse en marengs over iskremen eller en annen dessert, eller bare nyte dem som de er ved siden av kaffe eller deilig kakao.

Christmas chocolate Meringues

Marengs med sjokolade (35 stk)

  • vanilla bean frosting
  • 100 g smeltet sjokolade eller 2-3 ss 100 % kakao
  • ev. 50-100 grovhakkene mandler eller andre nøtter

Forvarm ovnen til 100 ˚C.

Lag vanilla bean frosting som du finner her.

E95A2527

Smelt sjokoladen og avkjøl den helt.

Ringle den avkjølte sjokoladen (eller dryss over 100 % kakao om du bruker det) på toppen av marengsrøren og bland litt med en slikkepott, rør sammen kun 2-3 ganger, slik at du ser de fine sjokoladestripene i røren.

Bruker du nøtter, mandler eller annet er det best å blande dette inn i marengsen før du tilsetter sjokolade, slik at det blir godt fordelt.

E95A2534

Bruk en iskremskje og lag små kuler på et bakebrett.

Stek marengsene på 100 grader i 2 timer, bruk gjerne varmluft slik at du kan steke flere brett samtidig. Slå av ovnen etter 2 timer å la disse stå i ovnen til dagen etterpå.

E95A2536

Så er det bare å nyte disse eller gi dem til noen du er glad i.

Håper dere ble fristet til å lage dette.

123

Varme klemmer fra meg til deg.

E95A2387

Logo-Manuela-2

Kommentarer

Annonse:

Sjokolade Smått og godt