Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Christmas Chocolate Chip Cookies
226 g usaltet smør
200 g sukker
235 g lyst brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 stort egg
2 store eggeplommer
350 g mel
10 g maizena
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts kanel
1 1/2 ts havsalt
400 g mørk eller lys sjokolade
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Når jeg lager kjeks pleier jeg å sette ovnen på varmluft, da synes jeg kjeksene blir litt mer fluffy.
Rør smør, sukker og lyst brunt sukker i ca. 3 minutter til en fluffy konsistens.
Ha i ett egg og miks det godt før du tilsetter eggeplommene, en om gangen.
Tilsett så vaniljeekstrakt og rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
Jeg bruker en blanding av mel og maizena i denne oppskriften, jeg synes det gir enda bedre kjeks.
Bland sammen mel, maizena, bakepulver og natron.
Bland kanel inn i melblandingen før du tilsetter den i røren. Miks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper, men spar eventuelt noen for å ha på toppen etter steking.
Fordel én iskremskje med røre per kjeks på en stekeplate og stek i 10–13 minutter.
Husk å ta god avstand mellom hver kjeks når du legger deigen på stekeplaten.
Strø litt havsalt på toppen før du setter dem i ovnen.
Ta brettet ut av ovnen og legg på noen få ekstra sjokoladeknapper slik at de delvis smelter inn i kjeksene.
Resultat; Deilige chocolate chip cookies, smaken er magisk…
Det blir ca. 48 kjeks à 5 cm av denne oppskriften, så det er mange grunner til å dele dem med de rundt deg.
Ønsker dere alle en fantastisk kveld videre.
Varme klemmer fra meg til deg.