Sukkerkjeks til jul

Sukkerkjeks til jul

Disse sukkerkjeksene er perfekte å gi bort som julegave eller vertinnegave.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

275 g

hvetemel

150 g

Usaltet smør

85 g

sukker

1 stk

Vaniljestang, frøene

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Kjør alle ingrediensene i en mikser til alt er godt blandet. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og la den hvile i romtemperatur i 10 minutter.
Legg deigen på et bakepapir på kjøkkenbenken, med et bakepapir på toppen.
Kjevle ut deigen til en ca. 1/2 cm tykk leiv. Stikk ut runde kjeks med diverse kakeutstikkere.
Dekk en stekeplate med bakepapir, legg kjeksene på platen og stek til de er gylne, ca. 10 minutter.
Avkjøl kjeksene helt.
Fyll formene med smeltet sjokolade og la det stivne. Det er best å bruke temperert sjokolade, den holder seg blank og fin i noen dager.
La sjokoladene stivne helt før du tar dem ut av formene. Pensle litt smeltet sjokolade på toppen av kjeksene, og fest sjokoladepynten på dem.