Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, alle sammen!
I barneårene var smørkjeks toppet med tykk sjokolade en av mine favoritter, jeg bare elsket dem. Jeg kom tilfeldigvis over disse søte formene og kakeutstikkerne med julemotiv, og måtte bare lage en lignende kjeks.
Sukkerkjeks
275 g hvetemel
150 g usaltet smør
85 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
1 eggeplomme
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Kjør alle ingrediensene i en mikser til alt er godt blandet. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og la den hvile i romtemperatur i 10 minutter.
Legg deigen på et bakepapir på kjøkkenbenken, og legg et ark med bakepapir på toppen.
Kjevle ut deigen til en ca. ½ cm tykk leiv. Stikk ut runde kjeks med diverse kakeutstikkere – rund, firkantet eller hjerteformet som jeg har brukt her.
Dekk en stekeplate med bakepapir. Legg kjeksene på platen og stek dem gylne, ca. 10 minutter.
Avkjøl kjeksene helt.
Jeg bruker disse flotte formene med julemotiv. De hører sammen med de søte kakeutstikkerne.
Man fyller formene med smeltet sjokolade og lar det stivne. Det er best å bruke temperert sjokolade, for den holder seg blank og fin i noen dager.
La sjokoladene stivne helt før du tar dem ut av formene. Pensle litt smeltet sjokolade på toppen av kjeksene, og fest sjokoladepynten på dem.
Superfint å gi bort i julen!
Håper du ble inspirert!
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela