Krønsjy karameller

Krønsjy karameller

Krønsjy karameller dyppet i sjokolade og puffetris er nydelig julsnacks.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

675 g

sukker

55 g

smør

2 ss

Flytende glukose

1 klype

salt

Slik gjør du det:

Varm opp en panne over sterk varme og ha i 225 g sukker. Skru ned varmen til middels og rør om til du ser at sukkeret har en fin karamellfarge.
Tilsett fløten og resten av sukkeret og fortsett omrøring.
Tilsett smør, glukose og salt og rør kontinuerlig inntil temperaturen når 110 °C.
Hell røren i en mikserbolle og miks det på middels hastighet til den begynner å stivne og miste glans.
Hell det så i en smurt, firkantet form og la karamellen avkjøles i kjøleskapet i 2 timer.
Skjær opp i fine terninger og pakk hver karamell inn smurt bakepapir.
Nå til laging av krønsjy karamell.

For å lage krønsjy karamelltrenger du følgende

karamellfudge skåret i fine firkanter (antall er opp til deg)
Crispy rice cereal
mørk sjokolade (overtrekkssjokolade)
Fremgangsmåte
Legg karamell som du har pakket i papir 10 minutter i fryseren.
Smelt deilig mørk sjokolade over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
Ta karamellen ut av fryseren, fjern papiret og dypp hver karamell i den deilige smeltende sjokoladen. La det renne godt av.
Rull karamellene så gjennom crispy rice cereal, legg dem på et smurt bakepapir. La dem ligge og stivne i cirka 10 minutter.
Dypp dem så i sjokolade igjen, og legg dem på et smurt bakepapir.
La dem ligge til sjokoladen er helt tørr.
Dette godteriet kan du oppbevare i en tett boks i kjøleskapet opptil en måned.