Cupcakes med oreo

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

oreo cupcakes
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Er det noe jeg vet mine blogglesere elsker, er det bakst med Oreo-kjeks.

Derfor vil jeg i dag gi dere oppskriften på deilige, hvite cupcakes blandet sammen med Oreo-kjeks og toppet med hvit sjokoladekrem.

Håper det frister!

Oreo cupcakes (24 stk.)

  • 3 ½ dl helmelk, romtemperert
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • frøene fra ½ vaniljestang
  • 7 store eggehviter, romtempererte
  • 400 g hjemmelaget cake flour*
  • 400 g sukker
  • 4 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 170 g usaltet smør i terninger, kaldt
  • 1 pk Oreo-kjeks, delt opp i biter

*CAKE FLOUR
«Cake flour» er et ekstra fint mel som gjør mirakler med kaker og finbakst. Du kan enkelt lage det selv:

  • 125 g hvetemel
  • 1 ss potetmel eller maisenna

Bland inn 1 ss potetmel eller maisenna per 125 g hvetemel. Sikt dette sammen minst fem ganger.

Lag gjerne en større mengde når du først er i gang; cake flour kan oppbevares i et tett glass med lokk.

cakeflour
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Forvarm ovnen til 180 ºC.

E95A5984
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Finn frem to muffinsbrett med muffinsformer og sett dem til side så lenge.

E95A1365
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bland sammen helmelk, vaniljeekstrakt, vaniljefrø og eggehviter i en bolle og sett til siden.

Ha cake flour, sukker, bakepulver og salt i en miksebolle og miks dette lett sammen.

Tilsett smør, litt om gangen, og fortsett å mikse til alt er blandet og ligner på brødsmuler. Dette tar ca. 3 minutter.

Tilsett melkeblandingen og miks på lav hastighet til den er godt blandet inn.

Skru opp til høy hastighet og miks i ca. 5 minutter.

Hvis du vil ha vanlige, hvite cupcakes fordeler du røren mellom formene nå.

E95A3213
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg knuser Oreo-kjeksene og blander dem inn i røren før jeg fordeler den mellom formerne.

E95A5306
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Frostingen jeg bruker her er en hvit sjokoladekrem, helt fantastisk god.

E95A5260
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hvit sjokoladefrosting:

  • 200 g usaltet smør
  • 150 g melis
  • 200 g smeltet hvit sjokolade, avkjølt
  • 150 g kremost
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Ha smør i en miksebolle sammen med melis og miks til det er luftig.

Tilsett smeltet hvit sjokolade (avkjølt) og kremost, og fortsett å mikse til blandingen er jevn og luftig.

TIPS: Sett bollen med glasuren i fryseren i 5–10 minutter etter at du har pisket den, og pisk den deretter luftig igjen.
Da blir den mer stabil, og dermed enklere å dekorere med.

E95A5815
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Vil du vite hvordan du kan dekore cupcakes, finnes det et innlegg med videoer om sprøyteteknikker HER.

Topp hver kremtopp med en Oreo-kjeks om ønskelig.

E95A5299
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ønsker dere en fantastisk dag videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

Logo Manuela (2)