Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Er det noe jeg vet mine blogglesere elsker, er det bakst med Oreo-kjeks.
Derfor vil jeg i dag gi dere oppskriften på deilige, hvite cupcakes blandet sammen med Oreo-kjeks og toppet med hvit sjokoladekrem.
Håper det frister!
Oreo cupcakes (24 stk.)
- 3 ½ dl helmelk, romtemperert
- 2 ts vaniljeekstrakt
- frøene fra ½ vaniljestang
- 7 store eggehviter, romtempererte
- 400 g hjemmelaget cake flour*
- 400 g sukker
- 4 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 170 g usaltet smør i terninger, kaldt
- 1 pk Oreo-kjeks, delt opp i biter
*CAKE FLOUR
«Cake flour» er et ekstra fint mel som gjør mirakler med kaker og finbakst. Du kan enkelt lage det selv:
- 125 g hvetemel
- 1 ss potetmel eller maisenna
Bland inn 1 ss potetmel eller maisenna per 125 g hvetemel. Sikt dette sammen minst fem ganger.
Lag gjerne en større mengde når du først er i gang; cake flour kan oppbevares i et tett glass med lokk.

Forvarm ovnen til 180 ºC.

Finn frem to muffinsbrett med muffinsformer og sett dem til side så lenge.

Bland sammen helmelk, vaniljeekstrakt, vaniljefrø og eggehviter i en bolle og sett til siden.
Ha cake flour, sukker, bakepulver og salt i en miksebolle og miks dette lett sammen.
Tilsett smør, litt om gangen, og fortsett å mikse til alt er blandet og ligner på brødsmuler. Dette tar ca. 3 minutter.
Tilsett melkeblandingen og miks på lav hastighet til den er godt blandet inn.
Skru opp til høy hastighet og miks i ca. 5 minutter.
Hvis du vil ha vanlige, hvite cupcakes fordeler du røren mellom formene nå.

Jeg knuser Oreo-kjeksene og blander dem inn i røren før jeg fordeler den mellom formerne.

Frostingen jeg bruker her er en hvit sjokoladekrem, helt fantastisk god.

Hvit sjokoladefrosting:
- 200 g usaltet smør
- 150 g melis
- 200 g smeltet hvit sjokolade, avkjølt
- 150 g kremost
- 1 ts vaniljeekstrakt
Ha smør i en miksebolle sammen med melis og miks til det er luftig.
Tilsett smeltet hvit sjokolade (avkjølt) og kremost, og fortsett å mikse til blandingen er jevn og luftig.
TIPS: Sett bollen med glasuren i fryseren i 5–10 minutter etter at du har pisket den, og pisk den deretter luftig igjen.
Da blir den mer stabil, og dermed enklere å dekorere med.

Vil du vite hvordan du kan dekore cupcakes, finnes det et innlegg med videoer om sprøyteteknikker HER.
Topp hver kremtopp med en Oreo-kjeks om ønskelig.

Ønsker dere en fantastisk dag videre.
Varme klemmer fra meg til deg.