Delfiakake

Lager du delfiakake med marsipan er den glutenfri, og bytter du ut marsipanen og ev. nøtter, kan du servere den til nøtteallergikere.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori, , , VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid20 minutterTotal tid20 minutter

1 kake

 3 pl lys kokesjokolade
 6 ss kaffe
 1 ½ pk delfiafett
 4 egg
 4 ss sukker
 ½ pk nougat
 1 dl valnøttkjerner
 200 g marsipan
PYNT:
 2 pk gelétopper

1

Kle en 1½ l stor, smurt form med matpapir.

2

Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffe. Smelt delfiafettet over svak varme.

3

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen og bland godt. Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring
og visp godt til en jevn røre.

4

Legg røre lagvis i formen sammen med geletopper, nougat, valnøtter og marsipan.

5

Pynt med geletopper til slutt.

6

Sett kaken på et kaldt sted til den er stiv. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

ingredienser

 3 pl lys kokesjokolade
 6 ss kaffe
 1 ½ pk delfiafett
 4 egg
 4 ss sukker
 ½ pk nougat
 1 dl valnøttkjerner
 200 g marsipan
PYNT:
 2 pk gelétopper

Directions

1

Kle en 1½ l stor, smurt form med matpapir.

2

Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffe. Smelt delfiafettet over svak varme.

3

Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen og bland godt. Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring
og visp godt til en jevn røre.

4

Legg røre lagvis i formen sammen med geletopper, nougat, valnøtter og marsipan.

5

Pynt med geletopper til slutt.

6

Sett kaken på et kaldt sted til den er stiv. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Delfiakake
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 138091


Varnish cache server