Den ultimate kaken for allergikere: Crazy Cake!

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Etter å ha blogget på Det søte liv i snart 11 år kan jeg si av erfaring at dette er den mest etterspurte kakeoppskriften blant de med matallergier!

Denne kaken er nemlig uten egg, uten melk og uten nøtter. Og kaken kan sikkert lages glutenfri også om du bytter hvetemel med glutenfritt mel.

Det er riktignok smør i sjokoladekremen, men dette kan erstattes med melkefritt smør hvis du må ha kaken melkefri. Ellers er kaken er også veldig god med bare et enkelt melisdryss.

Det beste med denne sjokoladekaken er at den er så myk og god at alle liker den, enten man har allergier eller ikke!

Denne oppskriften er til liten rund kake på 20 cm i diameter. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage større kake som du steker i liten eller stor langpanne.

Ingredienser:

2 dl sukker
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts eddik (7%)

Glasur:
150 g smør (se tips)
3 ss kakao (se tips)
3,5 dl melis

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle.

Bland sammen vann, olje, vaniljeekstrakt og eddik i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Lag eventuelt sirkelmønster i sjokoladekremen på toppen av kaken med baksiden av en teskje.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Tips:

Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

Erstatt kakao med 150 g smeltet kokesjokolade (evtl melkefri sjokolade) hvis du ønsker mørkere og mer glossy sjokoladekrem.

Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.

Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.