
Når en brownie er laget skikkelig er den umulig å motstå. En brownie skal fortsatt være litt myk inni.
Når du lager brownies hjemme er det ikke sikkert det blir helt perfekt første gangen. Noen ovner steker litt ujevnt og som regel er formene litt ulike i størrelse. Den eneste måten er å prøve seg fram og så gjør sine kalkulasjoner.
Ingredienslisten er imidlertid enkel:

Veien til den perfekte brownie i din ovn må du bare prøve deg fram med.
Som vanlig vet ingen helt hvor oppskriften kommer fra. Likevel er de fleste enige om at browniens hjemland er Amerika. Sjokoladekakens oppskrift dukker første gang opp i en kokebok som heter The Boston Cooking School Cook Book skrevet av Fannie Merritt Farmer. Hele denne legendariske kokeboka ligger for øvrig tilgjengelig på nett.
I den originale oppskriften på brownies er det en liten håndfull valnøtter, men det kan du selv bestemme. Det er ikke sjelden man finner nøtter i dem, men denne oppskriften er helt enkel – og ganske enkelt veldig god.
Om du serverer den som dessert, gjør det seg med litt is eller pisket krem.