Sjokoladefondant som blir ordentlig myk inni

FOTO: TVNorge
FOTO: TVNorge

De fleste har bestilt og spist sjokoladefondant. Men, de færreste har laget det. Av de som har våget seg på å lage sjokoladefondant er det mange som har opplevd nederlaget: Den renner ikke ut …

Sjokoladefondant har lenge vært restaurantenes triumf over hjemmekokken: – Prøv dette hjemme du, så skal vi se hvem som kan lage mat her!

Hvorfor er det sånn? Jo, det er bare fordi at på restauranten har de tid til å finne ut nøyaktig hvor lenge sjokoladefondanten skal være i ovnen. En sjokoladefondant er jo ikke mer enn en muffins som ikke er stekt ferdig. Om du bruker denne oppskriften eller den nedenfor er det den samme regelen som gjelder: Finn ut hvordan du skal gjøre det i din ovn!

Ovner steker jo temmelig ulikt. Og ikke nok med det, min steker, pizzaen for eksempel, mye mørkere foran enn bak i ovnen. Og det er bare få minutter som skiller suksess og fiasko i sjokoladafondantens nådeløse verden. Derfor kan man ikke alltid stole på oppskriftene – og oppskriftene har også gjerne stort spenn: Stek den i ovnen fra 7-10 minutter, eller lignende.