Espresso- og sjokoladecupcakes med kaffekrem

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Jeg er utrolig glad i kombinasjonen sjokolade og kaffe  – og jeg er nok ikke alene om det… !  Smile

I disse populære cupcakesene er det kaffesmaken som er mest fremtredende, men både kakao og hakkede mokkabønner bidrar til at det blir sjokoladesmak på cupcakesene også.

Det beste er kanskje den luftige kaffekremen på toppen!

Oppskriften gir 12 stk fantastiske cupcakes.

Ingredienser:

Espresso- og sjokoladecupcakes:
2 egg
160 g sukker
120 g smør
2,5 dl melk
280 g hvetemel
1 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss espressopulver
100 g mokkabønner

Kaffekrem:
120 g smør
2 ts kaffepulver
2 ss varm melk
400 g melis

Pynt:
Mokkabønner

  Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede mokkabønner (husk å spare noen til pynt, se tips).

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt). Avkjøl helt.

Pisk mykt smør luftig. Løs opp kaffepulveret i melken og rør blandingen inn i smøret sammen med melisen. Pisk med håndmikser til frostingen er skikkelig kremete og fluffy.

Fyll kaffekremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver avkjølte muffins. Pynt med mokkabønner.

 

Tips

1 pk mokkabønner er på 120 g. Spar noen til pynt og hakk opp resten og bland inn i deigen.

Espressopulver fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (jeg bruker merket Nescafe).

Hvis du synes at frostingen er litt for myk så den ikke holder fasongen ved sprøyting, kan du ha den en liten stund i kjøleskapet før du sprøyter den på muffinsene.

Cupcakesene kan fryses. Muffinsene er også veldig gode uten kaffekremen.