Espressokjeks

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Her har du noen deilige småkaker med nokså «voksen» smak av sterk espresso og kakao.

Er du glad i en liten kakebit til kaffen uten at det blir for søtt, vil du elske disse Espressokjeksene her!

Ingredienser:

250 g smør
2 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss espressopulver
1 dl kakao
3,5 dl hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør luftig sammen med melis og vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og espressopulver. Ha dette i smørkremen og bland sammen til en jevn deig.

Trill deigen ut til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kakene litt flate med fingrene.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Avkjøles på rist til de er helt kalde. Dryss eventuelt over melis før servering.

Tips:

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.