Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Her har du noen deilige småkaker med nokså «voksen» smak av sterk espresso og kakao.
Er du glad i en liten kakebit til kaffen uten at det blir for søtt, vil du elske disse Espressokjeksene her!
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 2 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss espressopulver
♥ 1 dl kakao
♥ 3,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør luftig sammen med melis og vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og espressopulver. Ha dette i smørkremen og bland sammen til en jevn deig.
Trill deigen ut til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kakene litt flate med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Avkjøles på rist til de er helt kalde. Dryss eventuelt over melis før servering.
Tips:
Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.