Fromasjkake med bringebær på sjokoladebunn

 

Foto og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no

Hei kjære lesere ♥

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Denne kaken er herlig frisk!  Det er en saftig sjokoladebunn, hvor jeg har fjernet midtdelen og har fylt den med en frisk bringebærfromasj, og dekket toppen med fluff/marengs.

Det er en fantastisk kombinasjon, selve sjokoladebunnen er saftig og god. Bringebærfromasj er så friskt og godt og går så bra sammen med litt fluff på toppen.

Det blir en bra kombinasjon av smaker, og kaken er heller ikke for søt.

Toppen av kaken har jeg dekket med kakestrø, enkelt og greit.

 

Smaken er helt fantastisk, håper du blir fristet til å lage denne.

Bringebærfromasjkake på sjokoladebunn

SJOKOLADEBUNN

  • Sjokoladebunn (20→24 cm form) Hent oppskrift →HER

BRINGEBÆRFROMASJ

  • 350 gram bringebærpuré. Hent oppskrift → HER
  • Luftig vaniljekrem. Hent oppskrift → HER
  • 1 pakke bringebærgele

TOPPING

  • Fluff. Hent oppskrift → HER
  • Kakestrø som pynt. Hent oppskrift → HER 

SLIK GJØR DU;

  • Smør en  20 eller 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir
  • Lag sjokoladebunnen som du finner oppskrift på → her.
  • Avkjøl kaken i kakeformen i 20 minutter, ta kaken ut av formen og snu den avkjølte kaken opp ned på en rist til den er helt avkjølt.
  • Ha kaken over på en bakeplate dekket med bakepapir
  • Legg en liten tallerken på toppen og skjær rundt kanten med en kniv (se bilde lengre ned ↓)
  • Ta forsiktig ut midtdelen av kaken

BRINGEBÆRFROMASJ;

  • Du trenger 350 gram bringebærpuré, hent oppskrift → her.
  • Hell bringebærsaus over i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet, ta kjelen av varmen og tilsett 1 pakke bringebærgele, rør det godt sammen.
  • Avkjøl bringebærgeleen helt, men ikke la den stivne
  • Pisk sammen ingredienser for luftig vaniljekrem til en bløt krem som du finner oppskriften på → her
  • Ha den avkjølte bringebærpureen i den luftige vaniljekremen og vend forsiktig inn
  • Hell fromasjen over kakebunnen og sett i kjøleskapet i 4 timer eller natten over
  • Like før servering, lag fluff som du finner oppskriften på→ her, eller lag Angel Feather Icing som du finner → her.
  • Dekorer toppen av kaken med fluff. Pynt med kakestrø eller annet
  • Skjær kaken i passende biter, server og nyt

Ønsker alle dere en fantastisk kveld videre, klemmer fra meg.

 

STEG FOR STEG BILDER:

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade