Foto og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no
Hei kjære lesere ♥
Denne kaken er herlig frisk! Det er en saftig sjokoladebunn, hvor jeg har fjernet midtdelen og har fylt den med en frisk bringebærfromasj, og dekket toppen med fluff/marengs.
Det er en fantastisk kombinasjon, selve sjokoladebunnen er saftig og god. Bringebærfromasj er så friskt og godt og går så bra sammen med litt fluff på toppen.
Det blir en bra kombinasjon av smaker, og kaken er heller ikke for søt.
Toppen av kaken har jeg dekket med kakestrø, enkelt og greit.
Smaken er helt fantastisk, håper du blir fristet til å lage denne.
Bringebærfromasjkake på sjokoladebunn
SJOKOLADEBUNN
- Sjokoladebunn (20→24 cm form) Hent oppskrift →HER
BRINGEBÆRFROMASJ
- 350 gram bringebærpuré. Hent oppskrift → HER
- Luftig vaniljekrem. Hent oppskrift → HER
- 1 pakke bringebærgele
TOPPING
SLIK GJØR DU;
- Smør en 20 eller 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir
- Lag sjokoladebunnen som du finner oppskrift på → her.
- Avkjøl kaken i kakeformen i 20 minutter, ta kaken ut av formen og snu den avkjølte kaken opp ned på en rist til den er helt avkjølt.
- Ha kaken over på en bakeplate dekket med bakepapir
- Legg en liten tallerken på toppen og skjær rundt kanten med en kniv (se bilde lengre ned ↓)
- Ta forsiktig ut midtdelen av kaken
BRINGEBÆRFROMASJ;
- Du trenger 350 gram bringebærpuré, hent oppskrift → her.
- Hell bringebærsaus over i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet, ta kjelen av varmen og tilsett 1 pakke bringebærgele, rør det godt sammen.
- Avkjøl bringebærgeleen helt, men ikke la den stivne
- Pisk sammen ingredienser for luftig vaniljekrem til en bløt krem som du finner oppskriften på → her
- Ha den avkjølte bringebærpureen i den luftige vaniljekremen og vend forsiktig inn
- Hell fromasjen over kakebunnen og sett i kjøleskapet i 4 timer eller natten over
- Like før servering, lag fluff som du finner oppskriften på→ her, eller lag Angel Feather Icing som du finner → her.
- Dekorer toppen av kaken med fluff. Pynt med kakestrø eller annet
- Skjær kaken i passende biter, server og nyt
Ønsker alle dere en fantastisk kveld videre, klemmer fra meg.
STEG FOR STEG BILDER: