Fudgebrownies med valnøtter

Fudge Brownies & walnuts
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Brownies er perfekt til helgekosen, finnes det egentlig noe bedre? Vel, i hvert fall ikke for de som er glad i sjokolade..

Jeg liker å tilsette valnøtter for å gi browniene litt «crunch» i hver bit.

walnuts2
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 Fudge Brownies & walnuts

  • 230 g smør
  • 500 g sukker
  • 4 store egg
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 85 g hvetemel*
  • 150 g kakaopulver (100 % kakao)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts espresso
  • kaffepulver (valgfritt)
  • 250 g sjokoladeknapper
  • eller hakket sjokolade
  • 50–100 g knuste valnøtter

Sett ovnen på 180 ºC og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.

Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme.

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Når smøret er smeltet, tilsettes sukkeret. Rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder.

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell røren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2–3 minutter.

Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretter inn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og eventuelt espresso-kaffepulver og bland det inn i røren. Tilsett så sjokolade og valnøtter og rør det forsiktig inn med en slikkepott.

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken i ca. 30 minutter.

Avkjøl den helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.

Skjær i passende biter og nyt.

Vil du vite hvordan du skjære brownies i perfekte biter? Se på dette blogginnlegget.

For en glutenfri versjon, bruk rismel istedenfor hvetemel eller utelat mel helt.

E95A8869
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Logo-Manuela-2