
Brownies er perfekt til helgekosen, finnes det egentlig noe bedre? Vel, i hvert fall ikke for de som er glad i sjokolade..
Jeg liker å tilsette valnøtter for å gi browniene litt «crunch» i hver bit.

Fudge Brownies & walnuts
- 230 g smør
- 500 g sukker
- 4 store egg
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 85 g hvetemel*
- 150 g kakaopulver (100 % kakao)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts espresso
- kaffepulver (valgfritt)
- 250 g sjokoladeknapper
- eller hakket sjokolade
- 50–100 g knuste valnøtter
Sett ovnen på 180 ºC og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.
Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme.

Når smøret er smeltet, tilsettes sukkeret. Rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder.

Hell røren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2–3 minutter.
Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretter inn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og eventuelt espresso-kaffepulver og bland det inn i røren. Tilsett så sjokolade og valnøtter og rør det forsiktig inn med en slikkepott.

Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken i ca. 30 minutter.
Avkjøl den helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.
Skjær i passende biter og nyt.
Vil du vite hvordan du skjære brownies i perfekte biter? Se på dette blogginnlegget.
For en glutenfri versjon, bruk rismel istedenfor hvetemel eller utelat mel helt.
