Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Hei alle sammen.
Dagens fristelse er deilige brownies dyppet i sjokoladeglasur. Perfekt til helgekosen!
Fudgy brownies med sjokoladeglasur
230 g smør
500 g sukker
4 egg
155 g 100 % kakao
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts instant espressopulver
1 ss vaniljeekstrakt
170 g hvetemel
200 g sjokoladeknapper / hakket sjokolade
Sett ovnen på 180 ˚C.
Bruk en brownieform hvis du har det, eller legg bakepapir i en langpanne som er 18 x 26 cm.
Smelt smør og sukker til det ser glansfullt ut. Ikke la det boble mer enn nødvendig.
Bland egg, kakao, salt, bakepulver, espressopulver og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Rør det sammen til det er godt blandet, men ikke lengre.
Tilsett smør- og sukkerblandingen, og rør det lett sammen. Rør inn mel forsiktig, etterfulgt av sjokoladeknapper.
Hell en iskremskje med røre i hver fordypning i brownieformen, eller hell alt i i langpannen som du har dekket med bakepapir. Stekes i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Avkjøl.
Hvis du bruker langpanne kan du legge den i fryseren i 30 minutter før du skjærer browniesene i mindre biter. Bruker du browniespanne, tar du bare browniene ut av formene, for da har de perfekt størrelse.
Chocolate Ganache Icing
2,5 dl kremfløte
370 g mørk sjokolade
Ha sjokolade og kremfløte i en bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør godt helt til sjokoladen smelter og det blir en vakker ganache.
Dypp toppen av hver brownie i den deilige ganachen. Vri litt på dem slik at de blir godt dekket. Løft dem raskt opp og la dem stå til ganachen stivner.
Så er det bare å nyte disse, håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela