Fudgy brownies med sjokoladeglasur

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

PicMonkey Collage
Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Dagens fristelse er deilige brownies dyppet i sjokoladeglasur. Perfekt til helgekosen!

E95A2695

 

Fudgy brownies med sjokoladeglasur

230 g smør
500 g sukker
4 egg
155 g 100 % kakao
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts instant espressopulver
1 ss vaniljeekstrakt
170 g hvetemel
200 g sjokoladeknapper / hakket sjokolade

Sett ovnen på 180 ˚C.

Bruk en brownieform hvis du har det, eller legg bakepapir i en langpanne som er 18 x 26 cm.

Smelt smør og sukker til det ser glansfullt ut. Ikke la det boble mer enn nødvendig.

E95A2608

E95A2619

Bland egg, kakao, salt, bakepulver, espressopulver og vaniljeekstrakt i en annen bolle.

Rør det sammen til det er godt blandet, men ikke lengre.

Tilsett smør- og sukkerblandingen, og rør det lett sammen. Rør inn mel forsiktig, etterfulgt av sjokoladeknapper.

E95A2621

E95A2630

Hell en iskremskje med røre i hver fordypning i brownieformen, eller hell alt i i langpannen som du har dekket med bakepapir. Stekes i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Avkjøl.

E95A2638

Hvis du bruker langpanne kan du legge den i fryseren i 30 minutter før du skjærer browniesene i mindre biter. Bruker du browniespanne, tar du bare browniene ut av formene, for da har de perfekt størrelse.

E95A2646

E95A2701

Chocolate Ganache Icing

2,5 dl kremfløte
370 g mørk sjokolade

Ha sjokolade og kremfløte i en bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør godt helt til sjokoladen smelter og det blir en vakker ganache.

Dypp toppen av hver brownie i den deilige ganachen. Vri litt på dem slik at de blir godt dekket. Løft dem raskt opp og la dem stå til ganachen stivner.

E95A2717

Så er det bare å nyte disse, håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til deg.

Love, Manuela

E95A3306