Brownies med sjokoladeglasur

Brownies med sjokoladeglasur

Du har neppe smakt mer fristende brownies.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

230 g

smør

500 g

sukker

4 stk

egg

155 g

Kakao 100 %

1 ts

salt

1 ts

Instant espressopulver

1 ss

Vaniljeekstrakt

170 g

hvetemel

200 g

Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade

Sjokoladeglasur:

2.5 dl

kremfløte

370 g

Mørk sjokolade

Slik gjør du det:

Sett ovnen på180 ˚C.
Bruk en brownieform hvis du har det, eller legg bakepapir i en langpanne som er 18 x 26 cm.
Smelt smør og sukker til det ser glansfullt ut. Ikke la det boble mer enn nødvendig.
Bland egg, kakao, salt, bakepulver, espressopulver og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Rør det sammen til det er godt blandet, men ikke lengre.
Tilsett smør- og sukkerblandingen, og rør det lett sammen. Rør inn mel forsiktig, etterfulgt av sjokoladeknapper.
Hell en iskremskje med røre i hver fordypning i brownieformen, eller hell alt i i langpannen som du har dekket med bakepapir. Stekes i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Avkjøl.
Hvis du bruker langpanne kan du legge den i fryseren i 30 minutter før du skjærer browniesene i mindre biter. Bruker du browniespanne, tar du bare browniene ut av formene, for da har de perfekt størrelse.

Sjokoladeglasur

Ha sjokolade og kremfløte i en bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør godt helt til sjokoladen smelter og det blir en vakker ganache.
Dypp toppen av hver brownie i den deilige ganachen. Vri litt på dem slik at de blir godt dekket. Løft dem raskt opp og la dem stå til ganachen stivner.