Gammeldags sjokoladekake

Gammeldags sjokoladekake

En myk sjokoladekake med en luftig sjokoladekrem som bare smelter på tungen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Slik lager du selve kaken

Sett ovnen på 165°C.
Ta frem en springform på 22-24 cm og dekk bunnen med bakepapir.
Ha egg, sukker og vanilje i en miksebolle (bruk ballongvisp) og miks på middels hastighet i 5 minutter.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks videre i 5 minutter til.
Tilsett majones, miks i 30 sekunder.
Sikt mel, kakao, natron, bakepulver og salt i en bolle.
Ha det så i vekselsvis med espressokaffe, og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
Ha røren i formen og stek den på midterste rille i ovnen i ca 40-45 minutter.
Tiden avhenger av ovnen din. Mot slutten av steketiden er det lurt å sjekke innimellom om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten. Kommer den ut tørr, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du kaken stå litt til før du sjekker én gang til.
Avkjøles helt.

Slik lager du fyll/frosting

Ha sjokoladen over i en bolle, og sett til siden så lenge.
Ha kakao, kaffe og sukker I en kjele, og varm dette opp på middels varme.
Rør om til du ser at sukkeret er helt oppløst.
Ta kjelen av varmen så fort du ser at røren begynner å boble.
Hell den varme sjokoladesirupen over sjokoladen. Bruk en visp eller slikkepott og rør i sjokoladeblandingen slik at sjokoladen blir helt oppløst.
Avkjøl dette i romtemperatur i ca 10-15 minutter.
I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis, (om du bruker det) og vanilje sammen til en luftig krem.
Tilsett den avkjølte sjokoladesirupen, og vend om med en slikkepott til du ser at all sjokolade er godt blandet inn.
Sjokoladekremen er nå klar til bruk.

Slik setter du sammen kaken

Del kaken i tre lag.
Legg det første laget på en bakplate dekket med en siliconmatte eller bakepapir.
Bre 1/4 av sjokoladekremen på det første kakelaget. Legg på det andre kakelaget og bre 1/4 av sjokoladekremen på her også. Legg på det tredje kakelaget.
Sett kaken kaldt noen timer. Dekk den gjerne til med plastfolie.
Ta kaken ut av kjøleskapet, og dekk kaken med den resterende sjokoladekremen.
Pynt kaken slik du ønsker.

Tips

Liker du ikke tanken på å bruke majones i en sjokoladekake? Den gjør kaken myk og deilig og vi kan garantere at det ikke smaker majones.

Kanskje disse også frister?