Gammeldags sjokoladekake

Tekst og bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com/no

Jeg elsker en myk sjokoladekake som har en luftig sjokoladekrem som bare smelter på tungen.
Denne sjokoladekaken er så myk og god, og kremen er bare himmelsk.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

 

Sjokoladekake – ingredienser

300 g hvetemel
90 g kakao
1 1/2 ts natron
3/4 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 store egg
375 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
250 g majones (ikke lettvarianten)
3 dl varm espresso (eller annen sterk og svart kaffe)

Fyll/frosting – ingredienser

125 gram kakao
160 ml varm espresso (eller annen sterk og svart kaffe).
150 gram sukker
60 gram mørk sjokolade (55-70% kakao), hakket

500 ml kremfløte, kald
225 g mascarpone (eller annen nøytral kremost), kald
1 dl melis (kan utelates)
1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du – selve sjokoladekaken

Sett ovnen på 165°C.

Ta frem en springform på 22-24 cm og dekk bunnen med bakepapir.

Ha egg, sukker og vanilje i en miksebolle (bruk ballongvisp) og miks på middels hastighet i 5 minutter.

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks videre i 5 minutter til.

Tilsett majones, miks i 30 sekunder.

Sikt mel, kakao, natron, bakepulver og salt i en bolle.

Ha det så i vekselsvis med espressokaffe, og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Ha røren i formen og stek den på midterste rille i ovnen i ca 40-45 minutter.

Tiden avhenger av ovnen din. Mot slutten av steketiden er det lurt å sjekke innimellom om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten. Kommer den ut tørr, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du kaken stå litt til før du sjekker én gang til.

Avkjøles helt.

Slik gjør du – fyll/frosting

Ha sjokoladen over i en bolle, og sett til siden så lenge.

Ha kakao, kaffe og sukker I en kjele, og varm dette opp på middels varme.

Rør om til du ser at sukkeret er helt oppløst.

Ta kjelen av varmen så fort du ser at røren begynner å boble.

Hell den varme sjokoladesirupen over sjokoladen. Bruk en visp eller slikkepott og rør i sjokoladeblandingen slik at sjokoladen blir helt oppløst.

Avkjøl dette i romtemperatur i ca 10-15 minutter.

I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis, (om du bruker det) og vanilje sammen til en luftig krem.

Tilsett den avkjølte sjokoladesirupen, og vend om med en slikkepott til du ser at all sjokolade er godt blandet inn.

Sjokoladekremen er nå klar til bruk.

Slik gjør du – sette sammen kaken

Del kaken i tre lag.

Legg det første laget på en bakplate dekket med en siliconmatte eller bakepapir.

Bre 1/4 av sjokoladekremen på det første kakelaget. Legg på det andre kakelaget og bre 1/4 av sjokoladekremen på her også. Legg på det tredje kakelaget.

Sett kaken kaldt noen timer. Dekk den gjerne til med plastfolie.

Ta kaken ut av kjøleskapet, og dekk kaken med den resterende sjokoladekremen.

Pynt kaken slik du ønsker.

Tips:

Liker du ikke tanken på å bruke majones i en sjokoladekake? Den gjør kaken myk og deilig og vi kan garantere at det ikke smaker majones.

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker Sjokolade

Flettebrioche

Flettebrioche

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.