Gluten free fudge brownies

Blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passion4Baking.

brooklyn
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Jeg blir alltid inspirert når jeg besøker en kafé og smaker noe som er godt, så når jeg kommer hjem pleier jeg å prøve meg frem for å finne noe lignende. I dag prøvde jeg å lage brownies uten mel, altså glutenfrie brownies. Her kommer oppskriften.

E95A8518
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Gluten free fudge Brownies

  • 230 g smør
  • 500 g sukker
  • 4 store egg
  • 150 g ekte kakao
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 ts. espresso kaffepulver
  • 1 ss. vaniljeekstrakt
  • 250 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade

Sett ovnen på 180 C.

Smelt smør på lav varme i en kjele. Når det er smeltet tilsettes sukker. Rør i det til du ser at sukkeret nesten er oppløst, ca 30 sekunder.

Hell røren over i en stor bolle og la dette avkjøles 2-3 minutter.

Tilsett eggene og vaniljeekstrakt, rør det inn, men rør så lite som mulig.

Sikt sammen kakao, bakepulver, salt og espresso kaffepulver (sistnevnte kan utelates) og tilsett dette også i bollen.

Tilsett så hakket sjokolade eller sjokoladeknapper, rør den forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Kle en form på 20 x 40 cm med bakepapir og hell røren i den.

Sett kaken i den forvarmede ovnen i cirka 30 minutter.

Avkjøles helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.

Skjær i passende biter og nyt.

E95A8518
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking
E95A8528
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Håper du ble inspirert. Happy baking!

Logo Manuela (2)