Blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passion4Baking.

Jeg blir alltid inspirert når jeg besøker en kafé og smaker noe som er godt, så når jeg kommer hjem pleier jeg å prøve meg frem for å finne noe lignende. I dag prøvde jeg å lage brownies uten mel, altså glutenfrie brownies. Her kommer oppskriften.

Gluten free fudge Brownies
- 230 g smør
- 500 g sukker
- 4 store egg
- 150 g ekte kakao
- 1 ts. salt
- 1 ts. bakepulver
- 1 ts. espresso kaffepulver
- 1 ss. vaniljeekstrakt
- 250 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
Sett ovnen på 180 C.
Smelt smør på lav varme i en kjele. Når det er smeltet tilsettes sukker. Rør i det til du ser at sukkeret nesten er oppløst, ca 30 sekunder.
Hell røren over i en stor bolle og la dette avkjøles 2-3 minutter.
Tilsett eggene og vaniljeekstrakt, rør det inn, men rør så lite som mulig.
Sikt sammen kakao, bakepulver, salt og espresso kaffepulver (sistnevnte kan utelates) og tilsett dette også i bollen.
Tilsett så hakket sjokolade eller sjokoladeknapper, rør den forsiktig inn i røra med en slikkepott.
Kle en form på 20 x 40 cm med bakepapir og hell røren i den.
Sett kaken i den forvarmede ovnen i cirka 30 minutter.
Avkjøles helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.
Skjær i passende biter og nyt.


Håper du ble inspirert. Happy baking!