En sjokoladkake med masse smak - som ser smashing ut!
1 porsjon gir ca. 10 kakestykker.
Del kransekakemassen i biter og ha den i en bakebolle. Tilsett eggene og pisk kransekakemassen og eggene til en jevn deig. Tilsett bakepulver og kakao og rør det inn i deigen.
Hell deigen over i en liten, rund form, ca. 20 cm, med bakepapir i bunnen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.
Ha temperert smør i en bolle. Tilsett melis, melk eller kaffe og kakao, og pisk til jevn og glatt krem.
Sett kaken på et fat, og smør på kremen på toppen og rundt kanten.
Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og hell over sjokoladen. Rør den ut til en jevn sjokoladeglasur. Sett glasuren kjølig, og la den nesten stivne.
Ha glasuren i en bakebolle og pisk opp kremen til luftig sjokoladekrem. Ha kremen i en sprøytepose med sprøytetopp, og sprøyt store sjokoladetopper rundt kanten.
Fyll toppen av kaken med masse deilige bær, nøtter og frukt, og pynt kanten med blåbær, Physalis og nøtter om du ønsker.
ingredienser
Directions
Del kransekakemassen i biter og ha den i en bakebolle. Tilsett eggene og pisk kransekakemassen og eggene til en jevn deig. Tilsett bakepulver og kakao og rør det inn i deigen.
Hell deigen over i en liten, rund form, ca. 20 cm, med bakepapir i bunnen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.
Ha temperert smør i en bolle. Tilsett melis, melk eller kaffe og kakao, og pisk til jevn og glatt krem.
Sett kaken på et fat, og smør på kremen på toppen og rundt kanten.
Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og hell over sjokoladen. Rør den ut til en jevn sjokoladeglasur. Sett glasuren kjølig, og la den nesten stivne.
Ha glasuren i en bakebolle og pisk opp kremen til luftig sjokoladekrem. Ha kremen i en sprøytepose med sprøytetopp, og sprøyt store sjokoladetopper rundt kanten.
Fyll toppen av kaken med masse deilige bær, nøtter og frukt, og pynt kanten med blåbær, Physalis og nøtter om du ønsker.