Himmelske, små biter av det beste som finnes, nemlig mandelbunn, tykk karamell og sjokolade…
Form 20 x 20 cm
Kle formen med bakepapir i bunnen og smør det med litt olje.
Kjør mandlene i en food processor til de er nokså finmalte, men ikke så mye at de blir til pulver.
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle, og fordel over i formen. Jevn den ut med baksiden av en skje.
Stek bunnen midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min.
Sett en tykkbunnet kjele på platen på middels varme. Når kjelen er varm, tøm
i sukkeret og vent til det begynner å smelte langs kantene. Snu forsiktig på kasserollen sånn at sukkeret løses opp helt, men vær tålmodig – dette tar litt tid! Ikke bli fristet til å skru opp varmen på plata, da kommer karamellen til å smake brent. Når alle sukkerkorn er oppløst, og karamellen har fått en fin rødbrun farge, ta kasserollen av plata, og hell i kremfløten. Rør hurtig om i ett minutt, til fløten er kokt inn og karamellen er blitt lysere brun.
Hell karamellen over den stekte bunnen (som fortsatt ligger i formen).
Sett formen i kjøleskapet til karamellen er nokså fast.
Smelt sjokoladen over vannbad, fordel den over karamellen. Jevn utover med en kniv og sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken i ruter før servering.
Bør serveres kjøleskapskald.
ingredienser
Directions
Kle formen med bakepapir i bunnen og smør det med litt olje.
Kjør mandlene i en food processor til de er nokså finmalte, men ikke så mye at de blir til pulver.
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle, og fordel over i formen. Jevn den ut med baksiden av en skje.
Stek bunnen midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min.
Sett en tykkbunnet kjele på platen på middels varme. Når kjelen er varm, tøm
i sukkeret og vent til det begynner å smelte langs kantene. Snu forsiktig på kasserollen sånn at sukkeret løses opp helt, men vær tålmodig – dette tar litt tid! Ikke bli fristet til å skru opp varmen på plata, da kommer karamellen til å smake brent. Når alle sukkerkorn er oppløst, og karamellen har fått en fin rødbrun farge, ta kasserollen av plata, og hell i kremfløten. Rør hurtig om i ett minutt, til fløten er kokt inn og karamellen er blitt lysere brun.
Hell karamellen over den stekte bunnen (som fortsatt ligger i formen).
Sett formen i kjøleskapet til karamellen er nokså fast.
Smelt sjokoladen over vannbad, fordel den over karamellen. Jevn utover med en kniv og sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken i ruter før servering.
Bør serveres kjøleskapskald.