Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei, skjønne lesere ♥
Denne granolaen er fantastisk god. Her har jeg blandet grovhakket mørk sjokolade, kokosflak, tørkede bringebær og tranebær. Sammen med naturell yoghurt er det bare magisk godt til frokost, lunsj eller kveldsmat.
Granola
Denne oppskriften kan du enkelt dele opp i to, da den gir mye granola.
INGREDIENSER
500 g havregryn
400 g nøtter (For eksempel mandler, hasselnøtter og pekannøtter)
5 ss gresskarfrø
100 g lys brunt sukker
100 g lønnesirup eller honning
70 g kokosolje eller solsikkeolje
3 ss varmt vann
100 g tørkede tranebær
100 g tørkede bringebær
100 g kokosflak
250 g hakket mørk sjokolade
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 170 °C.
Grovhakk nøtteblandingen.
Ha nøtteblandingen i en stor bolle og tilsett havregryn og gresskarfrø. Rør det godt sammen.
Ha i brunt sukker, lønnesirup, olje og varmt vann i en medium bolle og bland det godt sammen.
Hell blandingen over det tørre og bland godt. Hell alt over på en stekeplate dekket med bakepapir.
Sett brettet i ovnen og stek granolaen i 15 minutter. Ta brettet ut av oven og rører godt i blandingen før du setter brettet tilbake i oven og steker det i 15-20 minutter til.
Avkjøl granolaen helt.
Hakk sjokoladen grovt og bland den sammen med tørkede bær, raw kokos og granola.
Ha den over i en tett boks, da holder den seg fint i 2 måneder.
Min favoritt er granola med yoghurt naturell og litt ferske bær.
Ønsker dere all en fantastisk dag videre. Klem til alle dere fra meg!
Love Manuela, xoxo