Helautomatisk kaffemaskin gjør hverdagen enklere

Dette er et annonseinnlegg fra Elkjøp

Tiramisu
TIRAMISU: Kanskje den mest kjente kaffekaken, og ikke uten grunn. Denne er nydelig! Oppskriften finner du nederst i blogginnlegget.

Kaker og kaffe hører sammen. For hva er vel bedre enn en rykende kopp kaffe sammen med et deilig stykke mektig kake? For å ikke snakke om fantastiske sjokoladekaker med kaffe i.

Med en helautomatisk kaffemaskin får du rykende fersk kaffe i hver kopp, perfekt resultat og aroma hver gang. Nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking, og vi blir stadig mer opptatt av kvalitet.

Kaffemaskin for den kresne

DeLonghi Eletta kaffemaskin ECAM 45.760.W

DeLonghi Eletta kaffemaskin vant Klikks test av helautomatiske kaffemaskiner. Maskinen gir deg mulighet til å lage melkebaserte kaffevarianter, samt skreddersy din egen kaffe tilpasset dine preferanser.

Kaffemaskinen gjør det enkelt å tilberede melkebaserte kaffevarianter, og du kan naturligvis skreddersy kaffen din slik at den blir akkurat slik du liker den, både når det kommer til størrelse, aroma og temperatur. Perfekt både når du skal drikke kaffen og når du skal lage kaker med kaffe i seg! 🙂

DeLonghi har et stort utvalg av kaffemaskiner i alle størrelser og prisklasser. Ta en titt på utvalget – la deg inspirere!

Visste du dette om kaffe?

– Kaffe inneholder store mengder antioksidanter, og blir til stadighet nevnt i lister over de sunneste matvarene du kan få i deg. I snitt står kaffe for 60% av antioksidantene du får i deg hver dag.
– Om du drikker kaffe før trening kan du bli mindre sensitiv for smerter i lårmusklene, viser en studie publisert i International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism.
– Kaffe kan forebygge diabetes og beskytte mot demens.
– Nordmenn bruker i gjennomsnitt 10 kilo kaffe hver i året. Det betyr at vi drikker rundt tre kopper om dagen, ifølge Norsk kaffeinformasjon.

Oppskrift: Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser
4 egg
115g sukker
100g mel
15g maismel
25g smør

Fyllet:
115g mørk sjokolade, revet
150ml sterk sort kaffe
100ml kaffelikør
300ml kremfløte
1/2 tsp vaniljeessens
50g sukker
750 g maskarponeost
Revet sjokolade og kakaopulver til pynt

Porsjoner: 6

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform på 22 cm. Legg gjerne bakepapir i bunnen.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
3. Sikt inn halvparten av melet og maismelet, og fold forsiktig inn i eggedosisen. Fold så inn halvparten av det smeltede smøret. Gjenta med resterende mel og smør.
4. Hell kakerøren i kakeformen, og bak for 20-25 minutter til kaken er gyllen.
5. Riv sjokoladen på et rivjern, og bland kaffe og likør sammen. Del  kaken i tre lag.
6. Legg en av kakedelene i kakeformen, og hell over en tredjedel av kaffe/likørmiksen.
7. Pisk fløten, vaniljeessens og sukker til krem. Bland inn maskarponen. Legg til side ca en dl av denne blandingen.
8. Fordel en tredjedel av ost/fløtemassen over kakebunnen, og strø over halvparten av den revne sjokoladen. Legg over kakebunn nr 2, og ha over halvparten av gjenværende kaffe/likør-blanding.
9. Ha over halvparten av gjenværende osteblanding, og resten av den revne sjokoladen. Til slutt har du over den siste kakebunnen, og har resten av osteblandingen.
10. Avkjøl i minst to timer
11. Løsne fra formen, og smør resterende osteblanding rundt kantene. Pynt med revet sjokolade og kakaopulver.