Hjemmelaget marsipan

1marsipan

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com Alle foto: Manuela Kjeilen. 

5-marsipan

Hjemmelaget marsipan

  • 500 g mandler eller skåldede mandler
  • 500 g melis
  • 2-3 eggehvite
  • 1 ts vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt

Pynt

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:
  • 250 -300 g mørk sjokolade
  • 25 g delfiafett
  • lakrispulver
  • sjøsalt

Fremgangsmåte

  1. Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin
  2. Tilsett melis og mal blandingen en gang til
  3. Tilsett eggehvite (bruk kun 2, om du trenger mer tilsett litt og litt), vanilje og gi det ett par runder til i kjøkkenmaskinen til det blir en til en fast masse
  4. Form marsipanmassen til jevnstore kuler med hendene og litt melis
  5. Legg marsipankulene på et brett, dekk det til med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer

pynt

  1. Smelt mørk sjokolade sammen med delfiafett eller annet matfett i en metallbolle over vannbad
  2. Dypp de kalde marsipankulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir
  3. Dryss over sjøsalt og lakris før sjokoladen setter seg, slik at det fester seg godt til sjokoladen
  4. Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en lite hull i på enden av sprøytepose. Lag sikk-sakk mønster på toppen av hver marsipankule.

Oppbevares i kjøleskapet. Gir cirka 40-45 marsipankuler.

Happy Holidays, xoxo Manuela

1bandjpg

Kommentarer

Annonse:

Julekalender Sjokolade Smått og godt