Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hjemmelaget marsipan
- 500 g mandler eller skåldede mandler
- 500 g melis
- 2-3 eggehvite
- 1 ts vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt
Pynt
- 250 -300 g mørk sjokolade
- 25 g delfiafett
- lakrispulver
- sjøsalt
Fremgangsmåte
- Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin
- Tilsett melis og mal blandingen en gang til
- Tilsett eggehvite (bruk kun 2, om du trenger mer tilsett litt og litt), vanilje og gi det ett par runder til i kjøkkenmaskinen til det blir en til en fast masse
- Form marsipanmassen til jevnstore kuler med hendene og litt melis
- Legg marsipankulene på et brett, dekk det til med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer
pynt
- Smelt mørk sjokolade sammen med delfiafett eller annet matfett i en metallbolle over vannbad
- Dypp de kalde marsipankulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir
- Dryss over sjøsalt og lakris før sjokoladen setter seg, slik at det fester seg godt til sjokoladen
- Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en lite hull i på enden av sprøytepose. Lag sikk-sakk mønster på toppen av hver marsipankule.
Oppbevares i kjøleskapet. Gir cirka 40-45 marsipankuler.
Happy Holidays, xoxo Manuela