Hjerteterte med sjokolademousse

Sjokolademousse fylt i hjerteformet paibunn - det blir en søt overraskelse til din kjære!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Steketid30 minutter

1 porsjon gir 12 stk.

Paibunn:
 500 g hvetemel
 50 g sukker
 125 g smør
 125 g smult
 1 ¼ dl vann
 1 egg
 1 ss sitronsaft
Sjokolademousse:
 2 dl kremfløte
 200 g kokesjokolade, 55%
 4 egg
 100 g melis
Pynt:
 ½ beger jordbær
 1 beger blåbær
 1 dl kremfløte

Paibunn:
1

Kjør mel, sukker, smør og smult i en foodprosessor til en grynet masse, ha i egget og sitronsaft.

2

Samle deigen med hendene og legg den i plast. La den ligge kjølig i ca. 1 time.

3

Du trenger en paiform eller en rund form med løs kant, 22 cm i diameter. Kjevle eller trykk deigen, og kle en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel, og
legg gjerne på ett bakepapir på bunnen.

4

Hell tørre erter eller ris på toppen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minutter. Ta bort ertene/risen, og stek videre noen minutter til tertebunnen er gyllen.

5

Visp sammen eggehviten og pensle den varme bunnen med disse når den kommer ut av ovnen. Dette gjør at paibunnen seg sprø.

Sjokolademousse:
6

Pisk kremfløte stiv.

7

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl sjokoladen litt.

8

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Bland sammen eggedosis og kremfløte. Hell i smeltet sjokolade og rør alt godt sammen.

9

Hell moussen over i paibunnen og sett den kjølig til den stivner. Pynt med friske jordbær på toppen og stivpisket kremfløte rundt kanten.

ingredienser

Paibunn:
 500 g hvetemel
 50 g sukker
 125 g smør
 125 g smult
 1 ¼ dl vann
 1 egg
 1 ss sitronsaft
Sjokolademousse:
 2 dl kremfløte
 200 g kokesjokolade, 55%
 4 egg
 100 g melis
Pynt:
 ½ beger jordbær
 1 beger blåbær
 1 dl kremfløte

Directions

Paibunn:
1

Kjør mel, sukker, smør og smult i en foodprosessor til en grynet masse, ha i egget og sitronsaft.

2

Samle deigen med hendene og legg den i plast. La den ligge kjølig i ca. 1 time.

3

Du trenger en paiform eller en rund form med løs kant, 22 cm i diameter. Kjevle eller trykk deigen, og kle en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel, og
legg gjerne på ett bakepapir på bunnen.

4

Hell tørre erter eller ris på toppen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minutter. Ta bort ertene/risen, og stek videre noen minutter til tertebunnen er gyllen.

5

Visp sammen eggehviten og pensle den varme bunnen med disse når den kommer ut av ovnen. Dette gjør at paibunnen seg sprø.

Sjokolademousse:
6

Pisk kremfløte stiv.

7

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl sjokoladen litt.

8

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Bland sammen eggedosis og kremfløte. Hell i smeltet sjokolade og rør alt godt sammen.

9

Hell moussen over i paibunnen og sett den kjølig til den stivner. Pynt med friske jordbær på toppen og stivpisket kremfløte rundt kanten.

Hjerteterte med sjokolademousse
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 305107


Varnish cache server