Hjerteterte med sjokolademousse

Sjokolademousse fylt i hjerteformet paibunn - det blir en søt overraskelse til din kjære!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Steketid30 minutter

1 porsjon gir 12 stk.

Paibunn:
 500 g hvetemel
 50 g sukker
 125 g smør
 125 g smult
 1 ¼ dl vann
 1 egg
 1 ss sitronsaft
Sjokolademousse:
 2 dl kremfløte
 200 g kokesjokolade, 55%
 4 egg
 100 g melis
Pynt:
 ½ beger jordbær
 1 beger blåbær
 1 dl kremfløte

Paibunn:
1

Kjør mel, sukker, smør og smult i en foodprosessor til en grynet masse, ha i egget og sitronsaft.

2

Samle deigen med hendene og legg den i plast. La den ligge kjølig i ca. 1 time.

3

Du trenger en paiform eller en rund form med løs kant, 22 cm i diameter. Kjevle eller trykk deigen, og kle en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel, og
legg gjerne på ett bakepapir på bunnen.

4

Hell tørre erter eller ris på toppen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minutter. Ta bort ertene/risen, og stek videre noen minutter til tertebunnen er gyllen.

5

Visp sammen eggehviten og pensle den varme bunnen med disse når den kommer ut av ovnen. Dette gjør at paibunnen seg sprø.

Sjokolademousse:
6

Pisk kremfløte stiv.

7

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl sjokoladen litt.

8

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Bland sammen eggedosis og kremfløte. Hell i smeltet sjokolade og rør alt godt sammen.

9

Hell moussen over i paibunnen og sett den kjølig til den stivner. Pynt med friske jordbær på toppen og stivpisket kremfløte rundt kanten.

ingredienser

Paibunn:
 500 g hvetemel
 50 g sukker
 125 g smør
 125 g smult
 1 ¼ dl vann
 1 egg
 1 ss sitronsaft
Sjokolademousse:
 2 dl kremfløte
 200 g kokesjokolade, 55%
 4 egg
 100 g melis
Pynt:
 ½ beger jordbær
 1 beger blåbær
 1 dl kremfløte

Directions

Paibunn:
1

Kjør mel, sukker, smør og smult i en foodprosessor til en grynet masse, ha i egget og sitronsaft.

2

Samle deigen med hendene og legg den i plast. La den ligge kjølig i ca. 1 time.

3

Du trenger en paiform eller en rund form med løs kant, 22 cm i diameter. Kjevle eller trykk deigen, og kle en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel, og
legg gjerne på ett bakepapir på bunnen.

4

Hell tørre erter eller ris på toppen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minutter. Ta bort ertene/risen, og stek videre noen minutter til tertebunnen er gyllen.

5

Visp sammen eggehviten og pensle den varme bunnen med disse når den kommer ut av ovnen. Dette gjør at paibunnen seg sprø.

Sjokolademousse:
6

Pisk kremfløte stiv.

7

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl sjokoladen litt.

8

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Bland sammen eggedosis og kremfløte. Hell i smeltet sjokolade og rør alt godt sammen.

9

Hell moussen over i paibunnen og sett den kjølig til den stivner. Pynt med friske jordbær på toppen og stivpisket kremfløte rundt kanten.

Hjerteterte med sjokolademousse