Innbakte Oreo-cookies

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Hei hei,

Klar for noe skikkelig DIGG!!! ???   Icon e biggrin

Dette er en amerikansk klassiker som består noe av det mest amerikanske som finnes; nemlig Oreokjeks og sjokoladecookies.

Så hva sier du til deilige Oreokjeks som er innbakt i store, myke Chocolate chip cookies..?

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Anbefales!

Oppskriften gir 24 stk.

Ingredienser:

225 g smør
150 g brunt sukker
225 g hvitt sukker
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt
1 ts natron
400 g hvetemel
300 g chocolate chips eller kokesjokolade

Fyll:
24 stk Oreokjeks

Fremgangsmåte:

Pisk smør med brunt og hvitt sukker til smørkrem. Pisk inn eggene og vaniljeekstrakten. Bland mel og natron og rør det i til en jevn deig. Tilsett chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade) til slutt.

Ta en spiseskje deig og klem den flat mellom hendene. Legg på en Oreokjeks. Ta en ny spiseskje deig som du også klemmer mellom hendene. Legg denne oppå kjeksen og klem sammen kantene. Fjern overflødig deig og pakk deigen godt rundt Oreokjeksen. Gjenta med resten av deigen.

Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom, for de flyter utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10–15 minutter, til de er lyst gylne i fargen.

Avkjøles 10 minutter på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips:

Det er som regel lurt å steke en prøvekake når du lager cookies for å sjekke om konsistensen på deigen er passe. Flyter kaken for mye ut, bare knar du inn litt ekstra hvetemel så deigen blir fastere. Stek prøvekaken FØR du gjør klar alle kakene for steking.

Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Det er lov å la seg friste!  Wink