Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Både mørk og hvit sjokoladeis i samme iskake! Det må jo være lykke i dobbel forstand!
Kakebunnen er en herlig hasselnøttbunn med kakao som også bidrar til den gode smaken.
Dette er en iskake som definitivt er kjekk å ha på lur i fryseren.
Ingredienser
Kakebunn:
♥ 2 store egg
♥ 1 dl sukker
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 1 ss kakao
Mørk sjokoladeis:
♥ 3 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss sterk kaffe
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 3 dl kremfløte
Hvit sjokoladeis:
♥ 2 egg
♥ 1 ss sukker
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ mørke sjokoladehjerter
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal eller finhakk hasselnøttene. Bland nøttene og kakao i eggedosisen.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.
Mørk sjokoladeis:
Lag den mørke sjokoladeiskremen ved å piske egg og sukker lyst og luftig. Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe (dette gjøres raskt i mikro, men du kan også smelte sjokoladen over vannbad eller i en tykkbunnet kjele over svak varme). Avkjøl litt og vend sjokoladen inn i eggedosisen. Pisk kremfløten og vend kremen inn i blandingen. Bruk en stålvisp, slik at du blandingen blir jevn, klumpfri og luftig. Hell den mørke iskremen i kakeformen og sett den i fryseren i 1-2 timer, til isen har stivnet.
Hvit sjokoladeis:
Lag den hvite sjokoladeiskremen ved å piske eggene sammen med sukkeret. Smelt den hvite sjokoladen (i mikro eller over vannbad) og rør i. Pisk til slutt kremfløten og vend kremen inn i blandingen. Hell den lyse iskremen over den mørke isen i kakeformen og sett formen tilbake i fryseren i et par timer til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren i ca 20 minutter før servering. Pynt med sjokoladehjerter eller annen sjokoladedekor.
Tips:
Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i kakeformen når den stekte kakebunnen has tilbake i den vaskede formen. Den frosne iskaken vil la seg løsne fra kakeformen uansett.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
