Jordbær i spøkelsesdrakt

Tryller du med jordbær og hvit sjokolade, kan du ende opp med huset fullt av søte spøkelser som garantert får ben å gå på.

ForfatterVigdis WingeFotoMatprat.no/Sara Johannessen

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid20 minutterTotal tid20 minutter

Oppskriften gir 16 stk.

 1 kg kurv jordbær
 200 g hvit sjokolade
 1 ss lakrissaus eller redusert balsamicosaus

1

Oppskrift: Matprat.no
Foto: Matprat.no/Sara Johannessen

2

Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle.

3

Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.

4

Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte.

5

Ta bollen bort fra kjelen og dypp forsiktig jordbærene nedi.

6

Sett bærene på et bakepapirkledd brett, gjerne et stekebrett. Hold jordbæret litt over brettet før du settet det ned slik at sjokoladen lager en liten kappe og ligner et spøkelse.

7

La sjokoladen stivne helt før du tegner på små øyne med lakrissaus eller redusert balsamicoeddik.

ingredienser

 1 kg kurv jordbær
 200 g hvit sjokolade
 1 ss lakrissaus eller redusert balsamicosaus

Directions

1

Oppskrift: Matprat.no
Foto: Matprat.no/Sara Johannessen

2

Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle.

3

Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.

4

Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte.

5

Ta bollen bort fra kjelen og dypp forsiktig jordbærene nedi.

6

Sett bærene på et bakepapirkledd brett, gjerne et stekebrett. Hold jordbæret litt over brettet før du settet det ned slik at sjokoladen lager en liten kappe og ligner et spøkelse.

7

La sjokoladen stivne helt før du tegner på små øyne med lakrissaus eller redusert balsamicoeddik.

Jordbær i spøkelsesdrakt