Kake-brownies

 

Hei, skjønne lesere!
«Kake-brownies» er en blanding av brownies og sjokoladekake.
De er enkle å lage og utrolig smaksrike, perfekt til dessertbordet. Lag dem gjerne i vakre miniformer for å gjøre kakene ekstra dekorative.

Kake-brownies (8–12 stk)

280 g smør, skåret i små biter

100 g hvetemel

100 g kakao

½ ts salt

150 g egg

325 g sukker

2 ts vaniljepaste eller vaniljeekstrakt

225 g sjokolade, hakket (kakao- innhold 55–70 %)

Fremgangsmåte

Smelt halvparten av smøret i en kjele, ta kjelen av platen og bland inn resten. Sett til siden så lenge.

Sikt mel, kakao og salt over i en bolle.

Ha egg, sukker og vaniljepasta eller vaniljeekstrakt i en miksebolle og visp i et par minutter, slik at det blir godt blandet.

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott slik at alt kommer med.

Tilsett melblandingen og smørblandingen i tre omganger, skrap innsiden av bollen mellom hver gang.

Rør inn hakket sjokolade med slikkepotten. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 2 timer.

Sett ovnen på 180 °C og spray miniformer med matfett. Bruker du silikonformer bør også de sprayes med matfett.

Fyll formene nesten helt opp med røren.

Stek kakene på midterste rille i ovnen i ca. 16 minutter. Avkjøl dem i 10 minutter før du setter dem på en rist.

Dryss litt melis over kakene før servering, og server gjerne sammen med litt iskrem.

Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i 3 dager.

Håper det smaker!

Klem fra Manuela, xo.