
Kake-brownies (8–12 stk)
280 g smør, skåret i små biter
100 g hvetemel
100 g kakao
½ ts salt
150 g egg
325 g sukker
2 ts vaniljepaste eller vaniljeekstrakt
225 g sjokolade, hakket (kakao- innhold 55–70 %)
Fremgangsmåte
Smelt halvparten av smøret i en kjele, ta kjelen av platen og bland inn resten. Sett til siden så lenge.
Sikt mel, kakao og salt over i en bolle.
Ha egg, sukker og vaniljepasta eller vaniljeekstrakt i en miksebolle og visp i et par minutter, slik at det blir godt blandet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott slik at alt kommer med.
Tilsett melblandingen og smørblandingen i tre omganger, skrap innsiden av bollen mellom hver gang.
Rør inn hakket sjokolade med slikkepotten. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 2 timer.
Sett ovnen på 180 °C og spray miniformer med matfett. Bruker du silikonformer bør også de sprayes med matfett.
Fyll formene nesten helt opp med røren.
Stek kakene på midterste rille i ovnen i ca. 16 minutter. Avkjøl dem i 10 minutter før du setter dem på en rist.
Dryss litt melis over kakene før servering, og server gjerne sammen med litt iskrem.
Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i 3 dager.
Håper det smaker!
Klem fra Manuela, xo.