KARAMELL-KLADDKAKA

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Jeg elsker en klassisk kladdkake. Denne varianten er laget med karamellsukker, og det blir så innmari godt.
Du vil ikke kjenne karamellsmaken med en gang du tar en bit, men tygg litt og du vil smake den mest fantastiske karamellsmaken. Sammen med sjokolade får du en magisk karamell-kladdkake.

Karamellsukker

240 g sukker

1 ss maisenna

1 klype salt (kan sløyfes)

Kladdkaka

150 g smør, smeltet

40 g kakao

2 ts vaniljesukker

2 store egg

120 g hvetemel

1 ts salt

Fremgangsmåte – karamellsukker

Spray en liten langpanne med matfett, og sett til siden så lenge.

I en vid kjele eller stekepanne smeltes sukker på middels varme til lysebrun flytende karamell. Om du liker mer intens karamellsmak, kan du lage den litt mørkere. Ha blandingen over i den smurte langpannen, og la det stivne, ca. 15-20 minutter.

Når karamellen er avkjølt, slå langpannen mot gulvet eller på en kjøkkenbenk slik at det blir mange biter. Finhakk den harde karamellen i en blender til du får sukker. Tilsett maisenna og salt og mal videre i blenderen til du får finkornet karamellsukker eller -melis. Maisenna er viktig for at sukkeret skal holde seg tørt.

Karamellsukkeret kan oppbevares i en boks med lokk.

Fremgangsmåte – kladdkaka

Smør en 20 cm bakeform, og ha i bakepapir.

Visp eggene lett sammen med karamellsukkeret i en bolle. Tilsett smeltet smør, og visp det lett sammen. Ha i hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend dette forsiktig sammen.

Hell røren over i den runde bakeformen. Stek kaken midt i oven ved 175 grader i 17 minutter.

Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskap i minst 2-3 timer før den skjæres opp.