Kärleksmums – eller Love Yummies om du vil!

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

«Kärleksmums» er blant de mest kjente, svenske kakene og er rett og slett en myk sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur og kokosdryss.

En riktignok nokså standard og velkjent kake, som er veldig populær her i Norge også, men jeg synes det svenske navnet «Kärleksmums» er så herlig at jeg synes kaken fortjener å bli nevnt særskilt.

Kaken har fått oppmerksomhet i USA også, for i en av mine amerikanske kakebøker kom jeg over «Love Yummies» – som nettopp er inspirert av svenskenes «Kärleksmums».

Her er oppskriften.

Den passer til stor langpanne.

Ingredienser:

300 g smør
4 store egg
6 dl sukker
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
5 ss kakao
9 dl hvetemel
3 dl melk

Glasur:
150 g smør
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
7 dl melis

Pynt:
1 dl kokos

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør nedi melken. Sikt det tørre sammen og vend i. Bland til slutt i smeltet smør og rør til en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen til den lunken. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Bland sammen alt til glasuren. Bre over kaken mens kaken med en smørekniv. Dryss over kokos og del kaken opp i firkanter.


Tips:

Bruk gjerne koffeinfri kaffe til glasuren hvis du vil servere kaken til barn.

Kakestykkene egner seg godt til frysing. La kakene stå kaldt en stund til glasuren stivner før du har dem i fryseposer. Da slipper du glasursøl.