Kit-Kat-sjokoladekake

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Hei, skjønne lesere!

Elsker du sjokolade og kvikk lunsj så er denne kaken perfekt for deg! Dette er en av mine favorittkaker å lage når det er fest.

Det fine med en slik kake er at hvis du ikke er så flink til å dekorere kake med krem, så kan du gjemme det bak masse herlig kit kat eller kvikk lunsj.

Selve kake er en” devil food cake”: mørk sjokoladekake og mørk sjokoladekrem med et lite hint av kaffe i. Det er så innmari godt.

Håper den faller i smak!

Sjekk video her under hvordan du setter sammen denne kaken.

Sjokoladebunn

275 g hvetemel

450 g sukker

125 g kakao

2 1/4 ts bakepulver

2 1/4 ts natron

1 ts salt

3 egg, rompemterert

1 eggeplomme, romtemperert

300 ml kulturmelk

60 ml rømme eller kulturmelk

240 ml varm kaffe

180 ml matolje

2 ts vaniljesukker

Mørk sjokoladekrem

60 g kakaopulver

115 ml varm kaffe, eller kokende varmt vann

350 g smør, romtemperert

100 g melis

1/4 ts salt

400 g mørk sjokolade, smeltet

250 g mascarpone eller philadelphiaost, rompemterert

Pynt

Kit kat-sjokolade eller kvikk lunsj

Kakestrø

Bursdagslys

Fremgangsmåte kakebunn

Sett ovnen på 180 ºC.

Spray tre former på 20 cm med matfett og dekk bunnen med bakepapir.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron i en stor bolle.

Hell det så i en mikser og tilsett sukker, egg, kulturmelk, rømme og matolje.

Pisk det hele i 2 minutter.

Fjern bollen fra mikseren og vend forsiktig inn kaffe.

Fordel røren i formene.

Stek på 180 grader i ca. 20-25 minutter.

Avkjøl i formen i 10 minutter, snu kakene, ta bort bakepapir og la det avkjøles helt på en rist.

Fremgangsmåte sjokoladekrem

Smelt sjokoladen, avkjøl helt og sett det til side så lenge.

Miks smør og melis helt fluffy.

Bland kakaopulver og kaffe (evt. vann)

Tilsett avkjølt sjokolade, kakaoblanding i smør- og melisblandingen.

Miks det raskt luftig.

Miks mascarpone, eller philadelphiaost, til det er luftig.

Dekorer kaken.

Slik setter du sammen kaken

Legg den første kakebunnen på et brett som passer i kjøleskapet- Jeg legger en silikonmatte under, men bruk gjerne bakepapir.

Ha litt av kremen på den første kakebunnen med en palett (stekespade), og bre utover hele kakebunnen.

Gjenta prosessen med den neste kakebunn, legg på toppen til slutt gjerne opp og ned.

Ved å legge den opp og ned får du en mer rett bunn på toppen.

Stryk hele kaken med litt krem og sett den kaldt i en time, eller gjør det etter at du tar den ut av kjøleskapet.

Jeg dekker kaken med litt plastfolie når den står kaldt. Sett kremen på kjøkkenbenken.

Ta kaken ut av kjøleskapet, dekk det med resterende krem. Bruk gjerne en palett for å få toppen glatt (se video øverst hvordan du gjør dette).

Fest kit kat-sjokoladekjeks eller kvikk lunsj sjokolade rund helt kaken.

Drys eventuelt litt kakestrø på toppen.

Håper kaken faller i smak!