Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Denne kladdkakan er toppet med en sjokoladekrem og gode mint-M&Ms.
Kladdkaka – ingredienser
150 g smør, smeltet
240 g sukker
40 g kakao, pluss litt ekstra for dryss
1,5 ts vaniljesukker
120 g hvetemel
2 stk egg
0,125 ts salt
Sjokoladekrem – ingredienser
300 g kremfløte
200 g sjokolade, mørk, hakket
6 stk after eight (kan sløyfes)
Slik lager du kladdkaka
Smelt smøret i en liten kasserolle. Smøret kan gjerne få en litt fin gyllen farge. Ta kasserollen av varmen.
Rør i sukker, kakao og vaniljesukker, og rør det godt sammen med en ballongvisp.
Tilsett ett egg om gangen, og rør det lett sammen.
Tilslutt tilsett mel og salt og rør det forsiktig sammen.
Ha røren i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15-18 minutter.
La kaken avkjøles i langpannen. Sett så formen i kjøleskapet i noen timer til kladdkakan har stivnet mer. Slik får du en fantastisk fudgy kladdkaka.
Slik lager du sjokoladekrem
Sørg for at kremfløten er kjøleskapskald før du begynner å piske.
Bruk en balongvisp og håndkraft, og pisk kremfløten til en bløt krem. Sett den så kaldt.
Smelt sjokolade og After Eight i en bolle over svak varme i vannbad, eller mikrobølgeovn.
Når sjokoladen er ferdig smeltet, avkjøl den slik at den har en temperatur på 37.7 til 48.8 C°. Denne temperaturen er viktig, så vær nøye.
Ta bløtpisket kremfløte ut av kjølskapet, og vend den forsiktig inn i sjokoladen.
Bre sjokoladekremen utover kladdkakan, og dekorer med mint-M&Ms eller nonstop.
Bilder steg for steg